Dâmboviţa: Autorităţile judeţene vor să introducă Festivalul de Romanţe ”Crizantema de Aur” în patrimoniul imaterial UNESCO
Autorităţile judeţene vor să introducă Festivalul de Romanţe ”Crizantema de Aur” în patrimoniul imaterial UNESCO, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean Dâmboviţa, remis joi.
Festivalul este la a 49-a ediţie şi are loc în perioada 20-22 octombrie la Târgovişte. Este unul dintre cele mai longevive evenimente de acest tip şi este o emblemă a municipiului Târgovişte.
[notă: Greşelile gramaticale din comunicat aparţin celor care l-au remis. ”Preşedinte”, la fel ca şi ”judeţ” se scriu cu literă mică în interiorul propoziţiei.]COMUNICAT DE PRESĂ
Joi, 20 octombrie 2016, conducerea Consiliului Judeţean Dâmboviţa a primit vizita Preşedintelui UNESCO Community din Paris – doamna Marietta Bantchev.
Întâlnirea a avut loc la sediul instituţiei noastre, principalele puncte ale discuţiei fiind centrate în jurul valorilor culturale, ştiinţifice şi educaţionale din Judeţul Dâmboviţa.
Vizita Preşedintelui UNESCO Community din Paris – doamna Marietta Bantchev în Municipiul Târgovişte a fost prilejuită de marcarea celei de-a 49-a ediţii a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”. Evenimentul ce urmează a se desfăşura în perioada 20 – 22 octombrie 2016 la Teatrul Municipal „Tony Bulandra” din Târgovişte este organizat, în premieră, sub patronajul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO – cea mai mare organizaţie a lumii pentru menţinerea unui climat de pace interstatal prin colaborarea între națiuni în domeniile educație, știință şi cultură.
În contextul aniversării, în anul 2017, a celei de-a 50-a ediţii a Festivalului Național de Interpretare și Creație a Romanței „Crizantema de Aur”, Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a anunţat că intenţionează să introducă festivalul în patrimoniul imaterial al UNESCO, depunând toate eforturile în acest sens. De asemenea, Preşedintele Adrian Ţuţuianu a precizat că urmăreşte să introducă în patrimoniul UNESCO şi obiective dâmboviţene de o reală însemnătate cultural-istorică, precum Mănăstirea Dealu şi Ansamblul Monumental „Curtea Domnească”.
Alături de Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, la întâlnire au participat Prefectul Judeţului Dâmboviţa – Antonel Jîjîie, Titus Corlăţean – senator, precum şi Preşedintele Centrului Cultural UNESCO „Cetatea Romanţei” Târgovişte – Teodor Vasiliu.
Biroul de presă al Consiliului Judeţean Dâmboviţa