Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Au fost scoase la licitaţie proiectarea şi execuţia centurii ocolitoare Pucioasa-Fieni

Au fost scoase la licitaţie proiectarea şi lucrările de execuţie centurii ocolitoare a oraşelor Pucioasa şi Fieni, anunţă, miercuri, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Vom construi un drum care va scoate camioanele din cele două orașe și, în același timp, va fluidiza traficul pe toată Valea Ialomiței. Lungimea noului drum va fi de 12,6 km, cu două benzi pe sens, și se vor construi 16 poduri, viaducte și pasaje. Valoarea totală a investiției este de aproape 138.000.000 de euro, provenind din fonduri externe și de la bugetul de stat. Durata de execuție a obiectivului este de 36 de luni”, precizează preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Legat de inelul 2 de centură al municipiului Târgovişte, acesta spune că se obțin ultimele aprobări, urmând ca în cel mai scurt timp să fie lansată licitația publică pentru proiectare și execuție. Valoarea acestei investiții, care înseamnă construirea unui drum cu o lungime de aproximativ 16,5 km, cu două benzi pe sens, se ridică la 147 de milioane de euro.

„Ambele centuri vor avea un impact uriaș și vor contribui din plin la dezvoltarea economică a județului Dâmbovița”, mai spune Corneliu Ştefan.