Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Aproape 700 persoane în izolare verificate, au fost aplicate două sancţiuni (22 martie)

Aproape 700 de persoane din Dâmboviţa aflate în izolare la domiciliu pentru prevenirea răspândirii coronavirusului au fost verificate în ultimele 24 de ore şi au fost aplicate două sancţiuni, informează, duminică, Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa.

Conform sursei citate, în judeţul Dâmboviţa se află în izolare la domiciliu 1.089 persoane asimptomatice, au ieşit din izolare la domiciliu 226 persoane. De asemenea, se află în carantină, în spaţiile identificate în acest sens, 47 de persoane.

„În ultimele 24 de ore, au acţionat pe raza judeţului Dâmboviţa 147 de patrule ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, dintre care 37 mixte cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa „Mircea cel Bătrân”, în scopul verificării respectării măsurii de izolare la domiciliu (…).  Astfel, au fost verificate 682 de persoane, dintre care 83 în colaborare cu reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa şi au  fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 1500 de lei celor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu”, precizează Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa.

Autorităţile susţin că se continuă verificarea şi identificarea persoanelor care încalcă măsura izolării la domiciliu.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa va monta în cursul zilei de duminică două corturi de triaj la Spitalul Municipal Moreni.

„Este foarte important să respectaţi măsurile adoptate de către autorităţi! Evitaţi ieşirile din casă şi respectaţi măsurile de igienă personală, esenţiale în vederea răspândirii COVID-19! Facem un apel către populaţie în vederea respectării prevederilor din cele două Ordonanţe militare nr 1/17.03.2020 şi nr. 2/21.03.2020, precum şi alte hotărâri şi ordine adoptate în scopul prevenirii coronavirusului COVID-19”, mai anunţă Centrul Judeţean de Comunicare şi Informare Publică al judeţului Dâmboviţa.