Dâmboviţa: Aproape 100 de dosare penale întocmite în primele patru luni pentru delicte silvice

Dâmboviţa: Aproape 100 de dosare penale întocmite în primele patru luni pentru delicte silvice

Aproape 100 de dosare penale au fost întocmite de poliţiştii dâmboviţeni în primele patru luni ale acestui an pentru delicte silvice, în urma controaleleor efectuate în judeţ, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa, remis, marţi.

”În perioada ianuarie – aprilie a.c., poliţiştii structurilor de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa, în colaborare cu celelalte instituţii cu atribuţii în domeniul silviculturii, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor ce se comit în domeniul operaţiunilor cu material lemnos. Astfel, au fost organizate 147 de acţiuni, în cadrul cărora au fost efectuate 159 de controale (7 în fondul forestier, două pe linia verificării provenienţei, transportului, depozitării şi valorificării lemnului şi 123 în domeniul transportului de material lemnos)”, precizează IPJ Dâmboviţa.

În document se mai arată că au fost verificate, de aseemnea, 21 de pieţe, târguri şi oboare, 5 exploatări forestiere, 5 instalaţii de debitat lemnul, 5 depozite şi 445 de vehicule.

În urma neregulilor descoperite, poliţiştii au întocmit 92 de dosare penale, fiind cercetate 44 de persoane. Două dintre acestea au fost arestate preventiv, iar împotriva alteia a fost dispusă măsura controlului judiciar.

”Totodată, au fost aplicate 270 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, în valoare de 388.000 de lei. Ca măsură complementară, au fost confiscaţi 90,16 mc de lemn şi au fost indisponibilizate 12 ferăstraie mecanice, 8 topoare, un autovehicul şi 7 atelaje hipo”, se mai arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!