Site icon stiriDB

Dâmboviţa: Amenzi de peste 360.000 de lei, în urma controalelor la Bălteni privind colectarea deşeurilor

Amenzi de peste 360.000 de lei au fost date, miercuri, şi aproximativ 70 de tone de deşeuri din inox, cupru, aluminiuu şi fier au fost confiscate, în urma controalelor privind colectarea deşeurilor, informează IPJ Dâmboviţa.

„În urma activităţilor desfăşurate, au fost aplicate 15 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 362.000 de lei, patru dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor Ordonanţei de Urgenţă nr. 92/2021 privind regimul deşeurilor. De asemenea, au fost confiscate aproximativ 70 de tone de deşeuri (inox, cupru, aluminiu si fier)”, precizează IPJ Dâmboviţa.

Peste 200 de poliţişti şi jandarmi şi 30 de comisari de la Garda de Mediu au efectuat controale la firme din localitatea dâmboviţeană Bălteni care se ocupă cu colectarea deşeurilor.

În Bălteni, la doar câţiva kilometri de Bucureşti, se incendiază des deşeuri, de multe ori pentru recuperarea materialelor feroase în vederea valorificării. Uneori pompierii au intervenit zile la rând pentru a stinge incendii de deşeuri la Bălteni, în care au ars tone de gunoi menajer, cauciucuri şi alte resturi.