Dâmboviţa: Ambasadorul SUA în vizită în judeţ, la societăţi din domeniul industriei de apărare

Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm, a efectuat, miercuri, o vizită în judeţul Dâmboviţa, a discutat cu autoritiţile locale, a mers la Curtea Domnească Târgovişte, la Muzeul Comunismului din municipiu, precum şi la unele societăţi din industria de apărare.

Ambasadorul a precizat că a primit invitaţia de a veni în Dâmboviţa de la ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, senator de Dâmboviţa.

”Eu şi delegaţia ambasadei americane la Bucureşti avem trei obiective care ne ghidează cu ocazia vizitei de astăzi de la Târgovişte, unul este să întâlnim leadership-ul acestui judeţ, al societăţii şi le sunt recunoscător preşedintelui, prefectului, tuturor persoanelor pe care le-am întâlnit astăzi şi care ne-au întâmpinat astăzi. Căldura şi ospitalitatea ne-au mişcat. Sunte, onoraţi să ne aflăm astăzi la dumneavoastră. Al doilea obiectiv este să învăţăm despre judeţul Dâmboviţa şi despre Târgovişte, despre istorie, tradiţie, despre economie. Toţi interlocutorii noştri, domnul preşedinte, domnul ministru, domnul primar ne-au convins de potenţialul care există în Dâmboviţa”, a spus Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Acesta a vorbit despre dezvoltarea relaţiilor economice între SUA şi România.

”Una dintre responsabilităţile mele va fi să cresc comerţul, schimbul între Statele Unite şi România, privind bunurile de servicii, să creştem investiţiile directe între ţările noastre. Voi fi foarte atent în zilele următoarele zile cu ocazia vizitei să văd care este potenţialul real în judeţul Dâmboviţa pentru creşterea acestor schimburi. Al treilea obiectiv este faptul că am dat curs unei invitaţii pe care cu o lună în urmă domnul ministru Ţuţuianu mi-a adresat-o şi am onorat această invitaţie şi anume scopul a fost să vizităm şi câteva facilităţi de producţie industrială în domeniul industriei de apărare. Este de un mare interes pentru Statele Unite acest lucru”, a subliniat Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

Oficialul american a făcut referire şi la procentul de 2% din PIB pe care România îl alocă în 2017 pentru Apărare.

”Felicităm Guvernul României în iniţiativa de a creşte procentul destinat industriei de apărare pentru că acestă creştere generează un mai mare potenţial pentru a dezvolta parteneriatele între companii americane şi companii din România”, a afirmat Ambasadorul SUA la Bucureşti, Hans Klemm.

La vizita ambasorului Hans Klemm au participat, la sediul Prefecturii Dâmboviţa, oficialităţi judeţene, precum şi ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, care este senator de Dâmboviţa, dar şi alţi parlamentari de Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!