Dâmboviţa: Ambasadorul Federaţiei Ruse în vizită în judeţ

Dâmboviţa: Ambasadorul Federaţiei Ruse în vizită în judeţ

Ambasadorul Federaţiei Ruse, Excelenţa Sa Valery Kuzmin, a declarat, marţi, la Târgovişte, după o întâlnire cu autorităţile locale, că vrea să afle mai mult despre potenţialul economic al zonei şi că mesajul pe care vrea să îl transmită este deschiderea la dialog.

”Vrem să aflăm cât mai multe despre voi, despre potenţialul vostru economic. Mesajul meu este acela că suntem deschişi la dialog”, a spus ambasadorul Rusiei, Valery Kuzmin.

Acesta a vizitat, marţi, judeţul Dâmboviţa, a fost la Universitatea Valahia din Târgovişte, apoi s-a întîlnit cu oficialităţi locale pentru a le cunoaşte şi a afla mai multe despre potenţialul judeţului.

”Întâlnirea a fost una oficială, cordială, în cadrul căreia atât preşedintele Alexandru Oprea, cât şi Excelenţa Sa au făcut prezentări generale ale celor două regiuni – judeţul Dâmboviţa şi, respectiv, statul rus, în perspectiva stabilirii, în viitor, a unei posibile relaţii de colaborare între părţi. Este vizat, cu precădere, domeniul economic, dar sunt luate în considerare şi alte domenii, precum cel educaţional, cultural sau turistic. În acest sens, se urmăreşte o diversificare a relaţiilor dintre cele două state, inclusiv la nivelul autorităţilor locale”, se arată într-un comunicat al CJ Dâmboviţa.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, a mulţumit ambasadorului Rusiei pentru interesul acordat judeţului Dâmboviţa, precizând că deşi întâlnirea a fost una de prezentare, discuţiile purtate reprezintă paşi importanţi pentru fundamentarea relaţiilor bilaterale.

”Ne-am dori intensificarea relaţiilor economice cu Federaţia Rusă. Suntem deschişi, astfel, la orice propunere venită din partea unor agenţi economici din Rusia şi vom sprijini, în acest sens, orice investiţie în judeţul Dâmboviţa”, a spus Oprea.

Ambasadorul Rusiei a avut întâlniri cu preşedintele CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, cu prefectul Antonel Jîjîie, cu primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

error: Conţinut protejat !!