Dâmboviţa: Adrian Ţuţuianu, ales preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România-China

Dâmboviţa: Adrian Ţuţuianu, ales preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România-China

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu a fost ales, joi, preşedinte al Asociaţiei de Prietenie România-China, într-o şedinţă a asociaţiei ce a avut loc la Târgovişte, se arată într-un comunicat al Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa.

”Pe ordinea de zi a şedinţei de lucru au fost subiecte care au vizat activitatea desfăşurată de Asociaţia de Prietenie România-China în ultima perioadă, îndeosebi în anul 2017. De asemenea, au fost prezentate informaţii privind bugetul şi raportul financiar-contabil al asociaţiei. Întâlnirea a avut drept principal obiectiv modificarea structurii de conducere a Asociaţiei de Prietenie România-China, prin alegerea unui nou consiliu director, dar şi a unui nou preşedinte”, se arată în comunicatul CJ Dâmboviţa.

Conform sursei citate, cu 22 de voturi ”pentru” şi 2 voturi ”împotrivă”, preşedinte al asociaţiei a fost ales Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte al Senatului României.

”Votul pentru alegerea preşedintelui şi a consiliului director a fost unul secret, exprimat de reprezentanţii filialelor judeţene în structura de conducere a acestei entităţi”, se precizează în comunicat.

La şedinţă s-a ţinut un moment de reculegere în memoria fostului preşedinte al asociaţiei, Florea Dumitrescu, care a murit luna trecută.

”Asociaţia de Prietenie România-China are nevoie de structuri solide, de atragerea de membri importanţi, pentru a crea o structură reprezentativă la nivel naţional, care să aibă forţa necesară pentru a sta la masă cu Guvernul (…). Trebuie să ne deschidem filiale peste tot, să aducem oameni noi, persoane fizice, UAT-uri (unităţi administrativ teritoriale, n.r.), universităţi şi să încercăm să îmbunătăţim relaţia cu toate asociaţiile, eventual, să gândim o formă de acţiune comună, în interesul celor două state. Vă mulţumesc mult şi sper să nu vă înşel aşteptările”, a spus, în cadrul şedinţei, preşedintele nou ales al Asociaţiei de Prietenie România – China, Adrian Ţuţuianu.

Şedinţa asociaţiei s-a ţinut la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, iar conducerea instituţiei a precizat că îşi doreşte o dezvoltare a relaţiilor cu provincii şi oraşe din China.

”Salut prezenţa tuturor şi suntem onoraţi să găzduim astăzi, la sediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adunarea Generală a Asociaţiei de Prietenie România – China. Judeţul Dâmboviţa, prin autorităţile sale, îşi exprimă disponibilitatea de întărire a relaţiilor cu poporul chinez, fapt pentru care dorim o colaborare strânsă cu unele provincii şi oraşe din China, având în vedere şi protocolul de înfrăţire pe care judeţul Dâmboviţa l-a încheiat cu Provincia Guangxi”, a spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu.

[foto: arhivă]
error: Conţinut protejat !!