Dâmboviţa: A început vaccinarea antiCOVID-19, cinci centre de vaccinare în judeţ pentru cadre medicale

Dâmboviţa: A început vaccinarea antiCOVID-19, cinci centre de vaccinare în judeţ pentru cadre medicale

Vaccinarea antiCOVID-19 a început în Dâmboviţa, sunt cinci centre de vaccinare în spitale pentru cadre medicale şi au fost primite 620 de doze, informează, luni, DSP Dâmboviţa.

DSP Dâmboviţa nu a comunicat însă nici de ce au fost solicitate doar 620 de doze de vaccin, ceea ce ar însemna că numărul medicilor şi asistentelor care vor să se vaccineze este extrem de mic. Numai la Spitalul Judeţean Târgovişte sunt peste 2.000 de angajaţi.

COMUNICAT DE PRESĂ

Începând de astăzi, 4 ianuarie 2021, în judeţul Dâmboviţa a debutat activitatea de vaccinare anticovid în toate cele 5 centre organizate la nivelul spitalelor.

Conform necesarului transmis de aceste centre, pentru primele 3 zile de vaccinare au fost solicitate şi primite un număr de 620 de doze de vaccin  necesare imunizării grupei populaţionale cuprinse în prima etapă a Strategiei de vaccinare, respectiv personalul care activează în domeniul sănătăţii şi în cel social din sectorul public şi privat.

Transportul vaccinului de la Centrul regional de stocare s-a efectuat în condiţii de maximă siguranţă şi cu respectarea lanţului frig menţionat de către producator.

Partiţionarea vaccinului s-a realizat la sediul D.S.P. Dâmboviţa şi a fost urmată de distribuirea către centrele de vaccinare, care vor fi funcţionale 12 ore pe zi în toate cele 7 zile ale săptămânii.

Până la redactarea prezentului comunicat, conform aplicaţiei Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor, un număr de 144 de persoane au fost vaccinate împotriva COVID-19.

DIRECTOR EXECUTIV,                              COMP. RELAŢII PUBLICE,

   Dr. Sorin STOICA                                            Cons. Marinela POPA

error: Conţinut protejat !!