Site icon stiriDB

Dâmboviţa: A fost semnat contractul de modernizare DN 71 Târgovişte-Sinaia

Contractul de modernizare a DN 71 Târgovişte-Sinaia a fost semnat, luni, valoare investiţiei fiind de 1,15 miliarde de lei, anunţă preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Astăzi (luni, n.r.), am fost prezent la semnarea de către ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a contractului de modernizare a celor 58,8 kilometri ai DN 71 Târgovişte-Sinaia, drum naţional care leagă municipiul Târgovişte de Sinaia. Dâmboviţa avea mare nevoie de îmbunătăţirea circulaţiei pe traseul care începe din nordul municipiului Târgovişte, traversează oraşele Pucioasa, Fieni şi comunele Aninoasa, Doiceşti, Moţăieni. Buciumeni, Pietroşiţa, Moroeni şi se încheie la intersecţia cu DN 1, în Sinaia. Contractul are o valoare de 1,15 miliarde de lei, fără TVA”, precizează, într-o postare pe Facebook, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Durata proiectării este de un an şi de trei ani pentru execuţie. Proiectul este finanţat din fonduri europene – Programul Transport.

Autorităţile locale recunosc că demersurile pentru modernizarea drumurilor naţionale care traversează judeţul Dâmboviţa au început cu mulţi ani în urmă, iar procedurile de achiziţie au întârziat.

„De 15 ani se vorbeşte de condiţii de circulaţie moderne şi sigure pe drumurile din Dâmboviţa, de reducerea timpilor petrecuţi în trafic şi de o mai bună conectare a municipiului Târgovişte cu Sinaia şi Bucureşti. Dar, cu sprijinul ministrului Transporturilor Sorin Grindenu, cu implicarea secretarului de stat  Ionuţ Săvoiu, a parlamentarilor şi primarilor dâmboviţeni, a prefectului judeţului Dâmboviţa şi a consilierilor judeţeni, am reuşit ca în doar doi ani să punem în mişcare 3 proiecte de infrastructură rutieră aşteptate de un judeţ întreg: se lucrează la modernizarea şi lărgirea la 4 benzi Bâldana-Titu; se lucrează la proiectul tehnic prin care vom lărgi de la 2 la 4 benzi DN 71 Bâldana-Târgovişte; contract semnat astăzi pentru modernizarea celor 58 de kilometri ai DN 71 Târgovişte-Sinaia”, mai spune Corneliu Ştefan.