Dâmboviţa: A fost semnat contractul de modernizare a clădirii Palatului Administrativ din judeţ

Dâmboviţa: A fost semnat contractul de modernizare a clădirii Palatului Administrativ din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, anunţă că a semnat contractul de modernizare a clădirii Palatului Administrativ din judeţ, valoarea investiţiei fiind de 97 de milioane de lei.

În clădire funcţionează patru instituţii: Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Instituţia Prefectului Judeţului Dâmboviţa, Direcţia Judeţeană de Statistică Dâmboviţa şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Dâmboviţa.

„Acest obiectiv se va realiza printr-un proiect ce a fost aprobat în cadrul Programului naţional de consolidare a clădirilor cu risc seismic ridicat (…). Construcţia este amplasată în intravilanul municipiului Târgovişte, în zona centrală – Piaţa Tricolorului, nr. 1. În vârstă de peste 50 de ani, sediul administrativ are nevoie de lucrări de consolidare, reabilitare şi modernizare, astfel încât activitatea instituţiilor al căror sediu este în acest imobil să se realizeze în condiţii de siguranţă”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Dâmboviţa, remis luni.

Valoarea totală estimată a investiţiei este de 97 milioane de lei, din această valoare suma de 94,4 milioane de lei va fi asigurată de la bugetul de stat, restul din bugetul local.

Clădirea are un corp turn cu 9 etaje şi un corp cu 4 etaje. Palatul Administrativ are suprafaţa construită la sol de 1.020 metri pătraţi şi suprafaţa desfăşurată de 6.200 metri pătraţi. Modernizarea clădirii va consta în lucrări specifice de consolidare a structurilor ambelor corpuri, lucrări asupra fundaţiilor, pereţilor şi planşeelor, lucrări de instalaţii şi echipamente aferente instalaţiilor, lucrări pentru creşterea eficienţei energetice, lucrări de modernizare a spaţiilor interioare, care vor atrage reducerea consumului de energie şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, dar şi lucrări de amenajare a parcării, spaţiilor verzi, aleii pietonale şi căilor de acces.

„Sunt deosebit de bucuros că astăzi am ocazia de a semna acest important contract de finanţare! Este un proiect ambiţios, al cărui obiectiv echivalează cu o înnoire a imobilului-gazdă a patru instituţii judeţene, care lucrează pentru cetăţenii dâmboviţeni, şi, în acelaşi timp, o clădire-simbol din viaţa Dâmboviţei, şi care, de mai bine de cinci decenii, îşi are un loc în istoria oraşului şi a judeţului nostru (…). Lucrările de modernizare proiectate se vor reflecta în calitatea serviciilor oferite cetăţenilor dâmboviţeni, ceea ce, în final, echivalează cu o imagine superioară, a unei administraţii publice judeţene moderne şi deschise către viitor”, declară preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!