Site icon stiriDB

Dâmboviţa: A fost semnat contractul de finanţare europeană pentru proiectul de dezvoltare infrastructură apă-canal; 52 de localităţi beneficiare

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa a anunţat, vineri, că a fost semnat contractul de finanţare pentru proiectul european de dezvoltare infrastructură apă-canal din judeţ, valoarea fiind de aproape 450 de milioane de euro, iar beneficiare sunt 52 de localităţi.

„Beneficiarii acestui proiect sunt peste 250.000 de dâmboviţeni. Vorbim de sute de km de reţele noi de apă, dar şi de sute de km de reţele de canalizare în 52 de localităţi dâmboviţene. La acestea se adaugă alte 9 localităţi cu investiţii complementare”, a precizat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, într-o declaraţie de presă.

În cadrul proiectului va fi realizată o reţea nouă de distribuţie apă potabilă de 300,5 kilometri şi reabilitată o reţea de aproape 60 de kilometri. Finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

„Se vor extinde şi reabilita conducte de aducţiune pe o distanţă de 198 kilometri. Vor fi construite opt staţii de tratare, vor fi reabilitate 11 rezervoare de înmagazinare şi vor fi construite 17 rezervoare de înmagazinare apă potabilă. Reţeaua de canalizare va fi extinsă şi reabilitată pe o lungime de 448 kilometri, vor fi construite două noi staţii de epurare, iar alte şapte vor fi extinse”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Printre localităţile incluse în acest proiect sunt şi oraşele Târgovişte, Moreni, Fieni, Pucioasa, Răcari.

„De astăzi trei loturi au fost validate de sistemul de achiziţii publice, sunt vizibile pentru toţi operatorii, aşteptăm operatorii să vină la aceste licitaţii. Şi urmează săptămâna viitoare să pregătim achiziţiile pentru toate localităţile care aveau canalizare şi să scoatem la licitaţie. Le-am spus şi celor de la Compania de Apă, sunt nemulţumit de ritmul achiziţiilor şi sper ca în trei luni să avem toate cele 17 loturi în achiziţie, anul viitor să închidem licitaţiile şi să începem să lucrăm”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

Termenul de finalizare a lucrărilor este 31 decembrie 2023.