Autorităţile judeţene din Dâmboviţa au semnat, vineri, cel mai mare proiect din istoria ADR Sud Muntenia, reabilitarea a trei drumuri judeţene pe o lungime de 59,8 kilometri cu o valoare de aproximativ 64 de milioane de euro, prin Programul Operaţional Regional 2021-2027.
Contractul a fost semnat la sediul CJ Dâmboviţa de preşedintele consiliului, Corneliu Ştefan, şi directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat pentru proiectul de reabilitare a DJ 712 (Pucioasa – Brănești – Vulcana-Pandele – Șotânga – Târgoviște), DJ 720C (Gura Ocniței – Ocnița) și DJ 720 A (Gura Ocniței – Adânca – Bucșani – Mărcești – Finta – Postârnacu – DN 1A).
„Atragerea de fonduri europene, inclusiv pentru infrastructura rutieră, este o prioritate pentru echipa consiliului judeţean (…). Acest proiect va aduce drumuri mai bune şi mai sigure pentru cetăţeni. Semnăm proiectul de modernizare a 59,8 kilometri de drumuri judeţene prin dezvoltarea infrastructurii de transport judeţean (…). Judeţul Dâmboviţa este beneficiarul celui mai mare contract de finanţare din Programul Operaţional Regional din istoria ADR Sud Muntenia, în valoare de peste 319 milioane de lei, aproximativ 64 de milioane de euro. Durata de execuţie a acestui drum este de 36 de luni, iar ordinul de începere a lucrărilor va fi dat săptămâna viitoare”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Lucrările sunt împărţite în trei sectoare. Vor fi executate lucrări de reabilitare drum, trotuare, poduri şi podeţe, realizare şanţuri beton, pe raza localităţii Şotânga va fi demolat şi reconstruit un pod. De asemenea, pe drumul reabilitat vor fi amenajate staţii de autobuz.
„Este ziua în care practic pornim Programul Regional 2021-2027 semnând primul contract în cadrul acestui program. Semnăm cel mai mare contract din istoria de 25 de ani a ADR Sud Muntenia, a regiunii de dezvoltare Sud Muntenia, vorbesc de contracte desfăşurate în cadrul agenţiei, pentru că au fost alte contract la nivel naţional, dar cele desfăşurate prin intermediul agenţiei este cel mai mare semnat vreodată. Decizia de a transmite programele către regiuni, deci a descentraliza Programul Regional Special, nu a avut numai prieteni, au fost multe persoane, mai ales de la nivel naţional, care nu au văzut cu ochi buni această descentralizare şi cu siguranţă mulţi aşteptau să apară sincope în modul în care se desfăşoară”, a spus directorul ADR Sud Muntenia, Liviu Muşat.