Site icon stiriDB

Dâmboviţa: A fost inaugurată staţia de epurare de la Moreni

Staţia de epurare de la Moreni a fost inaugurată, luni, aceasta fiind parte a unui proiect mai amplu cu fonduri europene în valoare totală de 140 de milioane de euro.

Proiectul în ansamblu vizează modernizarea, extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare, staţii de epurare în municipiile Târgovişte şi Moreni, precum şi alte patru oraşe Fieni, Titu, Găeşti şi Pucioasa.

Costul staţiei de epurare din Moreni a fost de opt milioane de euro plus TVA. Contractul de execuție a fost semnat în anul 2012, dar, timp de 2 ani de zile, nu s-a lucrat nimic, iar în 2014 liderul asocierii care câștigase licitația (o firmă spaniolă) a intrat în insolvență și, apoi, în faliment. Mangementul contractului a fost preluat de unul din asociați – SC Confort Dâmbovița SRL, iar lucrările au fost subcontractate firmei SC Motris Company SRL, cea care a reușit să le finalizeze.

”S-a realizat o investiţie importantă, nu s-a finalizat proiectul şi contractul de finanţare pentru că urmează probele tehnologice şi perioada de notificare a unor eventuale defecte. Dar este foarte important că suntem oarecum în grafic cu tot ce a însemnat cele 10 contracte încheiate pentru modernizarea sistemelor de apă şi a staţiilor de epurare din oraşele din judeţ. Suma investită aici este foarte mare, opt milioane de euro plus TVA. Este o sumă mare pe care Primăria Moreni nu ar fi putut niciodată să o acopere din veniturile proprii. Cred că am luat cu toții o decizie înțeleaptă în anul 2015, când am decis fazarea acestor lucrări și am căutat soluții pentru ca ele să fie finalizate în termenul cel mai scurt. Sunt bucuros că s-au finalizat în 2016, pentru că vom avea ocazia să facem mai mult pentru Programul Operațional Infrastructură Mare și pentru alte localități care se află în suferință”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Inaugurarea a debutat cu o slujbă de sfinţire a staţiei de epurare.

Cei prezenţi la inaugurare au observat un sistem ingenios de prindere a unui televizor. O macara  susţinea o conductă, care avea montat un robinet, dar şi două steaguri, de conductă era prins un panou pe care era montat televizorul. Pe ecran rulau imagini cu staţia de epurare.