Dâmboviţa: 61 de obiective de investiţii locale, finanţate de consiliul judeţean prin Programul Judeţean de Dezvoltare

Dâmboviţa: 61 de obiective de investiţii locale, finanţate de consiliul judeţean prin Programul Judeţean de Dezvoltare

Consiliul Judeţean Dâmboviţa finanţează 61 de obiective de investiţii locale prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală (PJDL), suma alocată fiind de 58 de milioane de lei, a declarat, miercuri, preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

„Am conceput PJDL astfel încât toate localităţile dâmboviţene să se dezvolte în mod unitar. Trebuie să micşorăm decalajele dintre comunele noastre. Anul acesta, doar prin Programul Judeţean de Dezvoltare Locală, am aprobat unui număr de 41 de primării solicitări de peste 58 de milioane de lei, bani care vor merge pentru finanţarea a 61 de proiecte de dezvoltare a comunităţilor locale”, a precizat Corneliu Ştefan.

Primăriile care au solicitat bani în cadrul PJDL participă cu o cotă de cofinanţare.

Obiectivele finanţate sunt: construirea, modernizarea şi reabilitarea de drumuri publice (31); realizarea, reabilitarea, modernizarea şi dotarea unităţilor sanitare (5); realizarea, reabilitarea şi modernizarea sistemelor de alimentare cu apă şi canalizare (4); construirea, modernizarea şi reabilitarea de centre civice (2); realizarea, reabilitarea şi modernizarea de poduri, pasaje (4); construirea, amenajarea, reabilitarea bazelor sportive, piste de biciclete (9); execuţie, modernizare şi reabilitare de sisteme colectoare ape pluviale (5); centre culturale (1).

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, a efectuat, miercuri, o vizită în teren la investiţii din localităţile Hulubeşti, Dragodana, Mătăsaru, Gura Şuţii şi Ulmi.

În Hulubești se derulează proiectul „Modernizarea DCL 97A, în satul Hulubești”, în valoare totală de 1,8 milioane de lei, din care co-finanțarea Consiliului Județean este de 867.943 lei.

Loc de joacă Dragodana

În comuna Dragodana sunt în derulare două proiecte majore, respectiv „Amenajare trotuar în satul Cuparu”, în valoare de 644.844 lei, contribuția Consiliului Județean fiind de 265.674 lei, și „Amenajare loc de joacă – zona de sport în satul Străoști”, investiție ce se ridică la 591.759 lei, co-finanțarea CJD fiind de 256.494 lei.

La Mătăsaru, prin PJDL, se va derula proiectul „Realizare trotuar pe Drumul Gării în Odaia Turcului până la Gara Mătăsaru”, în valoare de 280.318 lei, din care suma finanțată de CJD este de 120.045 lei.

Un alt proiect derulat de CJD în asociere cu UAT Gura Șuții, în valoare de 1,18 milioane de lei, vizează „Reparații covor asflatic pe drumul comunal DC 57”. Aici, contribuția asigurată de Consiliul Județean Dâmbovița este de aproximativ 548.000 lei.

Vizita de lucru a președintelui Corneliu Ștefan a continuat în comuna Ulmi, unde, prin PJDL, 4 proiecte importante vor aduce beneficii locuitorilor. Este vorba despre „Extinderea rețelei de canalizare pe DJ 720B, în sat Matraca”, investiție care se ridică la valoarea totală de 1,57 milioane de lei, din care CJD asigură 574.224 lei, și „Amenajarea de șanțuri și accese în curți în satul Matraca”. Valoarea investiției este de 3,28 milioane de lei, CJD venind cu o contribuție de 1,5 milioane de lei; „Teren minifotbal în Matraca” – un proiect în valoare de 499.332 lei, contribuția fiind de 224.729 lei; „Amenajare trotuar și amenajare intersecție cu drumuri laterale pe strada Soarelui” este cel de-al patrulea proiect derulat de administrația publică locală din localitatea Ulmi. Investiția are valoarea de 560.570 lei, finanțarea consiliului județean fiind de 261.800 lei.

Teren de minifotbal Matraca
error: Conţinut protejat !!