DSP Dâmboviţa anunţă, miercuri, într-un comunicat de presă, că numărul cazurilor de COVID-19 este în creştere în judeţ şi că sunt două focare active, la un centru de servicii sociale din Găeşti şi la o societate comercială.
Astfel, la Complexul pentru Servicii Sociale Găeşti sunt 34 de cazuri de coronavirus, iar la o firmă de construcţii din judeţ sunt 14 cazuri.
„În ultima săptămână s-a constatat o creştere a cazurilor de SARS-CoV-2 la nivelul judeţului Dâmboviţa, fapt explicat prin: existenţa a două focare de colectivitate cu un număr mare de cazuri, unul cu 34 de cazuri înregistrat în cadrul unui centru rezidenţial aflat în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dîmboviţa, iar celălalt cu 14 cazuri la o societate comercială; creşterea numărului de testări profilactice la nivelul centrelor rezidenţiale pentru persoanele adulte şi copii, conform Metodologiei de supraveghere a COVID-19”, precizează DSP Dâmboviţa.
DSP Dâmboviţa nu precizează care este firma unde sunt cele 14 cazuri.
De asemenea, alte cauze identificate de DSP pentru creşterea cazurilor cu noul coronavirus sunt: decizia societăţilor comerciale de a testa profilactic un număr cât mai mare de angajaţi, în detrimentul izolării la domiciliu a contacţilor direcţi ai cazurilor confirmate; decizia personală a pacienţilor internaţi de a se externa la cerere; nerespectarea recomandărilor de autoizolare la domiciliu a persoanelor contacte directe ale cazurilor confirmate COVID-19, ca urmare a ultimelor modificări legislative.
Conform DSP Dâmboviţa, şi nerespectarea regulilor de distanţare fizică, a celor de igienă personală, precum şi nepurtarea măştii de protecţie, ori utilizarea acesteia în mod necorespunzător reprezintă cauze ale creşterii numărului de cazuri de COVID-19.
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, miercuri, 59 de noi cazuri de SAR-Cov-2 în Dâmboviţa.
Reprezentanţii DSP Dâmboviţa anunţă că, la nivel de judeţ, spitalele mai au locuri puţine de internare pentru cei care au noul coronavirus.
„Solicităm populaţiei judeţului Dâmboviţa să trateze cu maximă seriozitate această problemă de sănătate publică, să respecte toate recomandările specialiştilor în vederea limitării transmiterii comunitare, care a înregistrat o creştere îngrijorătoare în ultimul interval de timp. Facem un apel la responsabilitate având în vedere capacitatea de spitalizare care este limitată în acest moment, motiv pentru care Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a iniţiat demersuri la nivelul Ministerului Sănătăţii în vederea nominalizării altor unităţi sanitare destinate tratării pacienţilor COVID-19”, mai precizează DSP Dâmboviţa.