Site icon stiriDB

Dâmboviţa: 249 persoane izolate; o singură persoană prinsă în ultima săptămână că nu a respectat măsura izolării (17 martie)

La nivelul judeţului Dâmboviţa sunt, pe 17 martie, 249 de persoane în izolare, 36 în carantină, nu este niciun caz de COVID-19, conform datelor Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Astfel, numărul persoanelor izolate la domiciliu a crescut de la 177 cât erau pe 16 martie la 249 pe 17 martie.

Prefectura Dâmboviţa a precizat, la solicitarea presei, că la nivelul judeţului au fost aplicate 7 sancţiuni de către DSP persoanelor care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Conform DSP Dâmboviţa, ultima informare, din data de 9 martie, arăta că au fost date şase sancţiuni, asta arată că în ultimele 8 zile o singură persoană a fost prinsă că nu a respectat această măsură a izolării la domiciliu.

De altfel, președintele CJ Dâmbovița, Alexandru Oprea, a făcut, marți, un apel la Poliție și Jandarmerie să verifice persoanele din județ aflate în izolare la domiciliu.

Autorităţile au luat marţi măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii coronavirusului. Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi, suspendarea activităţii de servire şi consum de produse alimentare şi produse alcoolice şi nealcoolice la restaurante, cafenele şi hoteluri.