Site icon stiriDB

Dâmboviţa: 15 şcoli şi grădiniţe, închise luni

Şcolile şi grădiniţele din localităţile dâmboviţene Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brăneşti şi Doiceşti vor fi închise luni, din cauza problemelor legate de alimentarea cu apă în aceste localităţi, a declarat inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa, Ion Sorin.

Astfel, cursurile vor fi suspendate, luni, în 15 şcoli şi grădiniţe din Dâmboviţa.

”Am luat decizia suspendării cursurilor, luni, la unităţile de învăţământ din Pucioasa, Vulcana Pandele, Vulcana Băi, Brăneşti şi Doiceşti. Motivul este nealimentarea cu apă potabilă a acestor localităţi din cauza apariţiei unui risc microbiologic, aşa cum a anunţat compania de apă. Am anunțat deja ministerul despre închiderea acestor școli.”, a precizat inspectorul şcolar general Ion Sorin.

Acesta a mai spus că la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dâmboviţa este formată o celulă de criză.

”Din două în două ore raportăm la minister situaţia din judeţ. Suntem în discuţii, la acest moment, pentru a stabili dacă se vor suspenda cursurile şi la Corbii Mari, acolo stratul de zăpadă este mare, iar accesul la şcoală se face dificil. O să vorbim cu prefectul judeţului, să vedem dacă ne dă asigurări că drumarii vor interveni ferm la Corbii Mari, apoi vom lua decizia”, a adăugat inspectorul şcolar general Ion Sorin.