Site icon stiriDB

Dâmboviţa: 15 percheziţii la hoţii de lemne şi la cei care au cumpărat lemnele furate

UPDATE: Trei persoane reţinute, o autoutilitară şi alte bunuri indisponibilizate, în urma percheziţiilor de vineri la hoţii de lemne

Poliţiştii au reţinut trei persoane, şi au indisponibilizat mai multe bunuri, printre care şi o autoutilitară, în urma celor 15 percheziţii de vineri efectuate la hoţi de lemne din zona Pucioasa, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Polişie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

”În urma percheziţiilor efectuate în această dimineaţă pe raza localităţilor Pucioasa, Brăneşti şi Aninoasa, poliţiştii au indisponibilizat mai multe bunuri folosite la comiterea infracţiunilor, un autovehicul, 2 atelaje hipo, 26 metri cubi de material lemnos şi 7.850 de lei”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, trei persoane au fost reţinute pentru 24 de ore, urmând ca sâmbătă să fie prezentate magistraţilor pentru dispunerea de măsuri preventive.

La activităţi au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Silvice Dâmboviţa.

Percheziţiile au vizat persoane bănuite că, în perioada octombrie 2017-ianuarie 2018, ar fi tăiat ilegal şi ar fi sustras material lemnos din fondul forestier de pe raza comunei Brăneşti. Ancheta vizează şi persoane care ar fi achiziţionat material lemnos de la bănuiţi. Prin activitatea infracţională s-ar fi creat un prejudiciu estimat la 35.000 de lei.

Poliţiştii dâmboviţeni efectuează, vineri dimineaţă, 15 percheziţii la persoane bănuite de tăiere ilegală şi sustragere de material lemnos, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Dâmboviţa.

”Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Pucioasa, sprijiniţi de efective de la Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Criminalistic şi luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale Dâmboviţa, şi sub coordonarea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pucioasa, efectuează 15 percheziţii pe raza localităţilor Pucioasa, Brăneşti şi Aninoasa. Sunt vizate şase persoane bănuite că, în perioada octombrie 2017-ianuarie 2018, ar fi tăiat ilegal şi ar fi sustras material lemnos din fondul forestier de pe raza comunei Brăneşti”, se arată în comunicatul IPJ Dâmboviţa.

De asemenea, descinderile au loc şi la persoane care ar fi achiziţionat material lemnos de la bănuiţi.

Prin activitatea infracţională s-ar fi creat un prejudiciu estimat la 35.000 de lei.

Vor fi puse în executare şase mandate de aducere, persoanele depistate urmând a fi conduse la sediul Poliţiei Oraşului Pucioasa pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale ce se impun.