Dâmboviţa: 14 cazuri de coronavirus la Corbii Mari (29 martie)

Dâmboviţa: 14 cazuri de coronavirus la Corbii Mari (29 martie)

14 persoane din Corbii Mari, judeţul Dâmboviţa, au fost confirmate cu coronavirus. Situaţia de duminică este una alarmantă pentru comună, în situaţia în care în urmă cu numai două zile erau şapte cazuri.

„Situația este una critică la CorbiiMari. Oamenii de acolo sunt înspăimântați. Se simt neajutorați. 14 consăteni de-ai lor au fost depistați pozitiv la testul de coronavirus şi alţi 170 sunt izolaţi la domiciliu. Avem datoria să fim solidari cu acești oameni, cu autoritățile locale care fac tot ceea ce le stă în putință pentru a stopa răspândirea COVID-19 și pentru a le asigura cele de trebuință cetățenilor aflați în izolare”, spune preşedintele PSD Dâmboviţa, deputatul Corneliu Ştefan.

Acesta subliniază neimplicarea autorităţilor de la nivel de judeţ.

„Suntem alături de primarul Ionut Banica, de toți reprezentanții administrației publice de la Corbii Mari, care, de zile în șir, sunt pe baricade și duc o luptă continuuă cu lipsurile, cu neimplicarea factorilor de decizie de la județ, care se mișcă încet, insesizabil, în gestionarea acestei crize (…). Fac apel la toți cei care alcătuiesc Comitetul pentru Situații de Urgență, să iasă din această apatie și să se implice eficient în rezolvarea problemelor care, iată, apar în județul Dâmbovița!”, mai spune deputatul Corneliu Ştefan.

Primul deces din cauza COVID-19 a fost în Dâmboviţa un bărbat de 59 de ani din Corbii Mari care făcea dializă la Bucureşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa nu comunică nimic referitor la ce se întâmplă la Corbii Mari, nici cazuri confirmate, nici măsuri luate. Despre numărul de cazuri şi numărul de testări, CJSU se prevalează că are o directivă de la Grupul de Comunicare Strategică de la Bucureşti să nu dea nicio informaţie.

Preşedintele CJSU este prefectul Aurelian Popa.

error: Conţinut protejat !!