Site icon stiriDB

Dâmboviţa: 14 case sunt grav afectate şi în pericol de a se dărâma în Văleni Dâmboviţa, din cauza alunecărilor de teren

Alunecarea de teren de la Văleni Dâmboviţa pune în pericol mai multe case, miercuri 14 familii erau evacuate pentru că locuinţele lor riscă să se prăbuşească, iar autorităţile sunt îngrijorate de faptul că pagubele ar putea creşte.

”De ieri până azi am înţeles că situaţia e un pic mai bună, astăzi o să ajung acolo. Aseară am dus un container-locuinţă pentru o familie care nu avea unde să se mute. Astăzi Compania de Apă o să rezolve astăzi problemele legate de alimentarea cu apă. La Văleni sunt 14 case în care nu se mai poate locui”, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dâmboviţa, Daniel Comănescu.

Acesta spune că specialişti au venit la Văleni Dâmboviţa pentru a evalua situaţia alunecării de teren şi a stabili împreună cu autorităţile măsurile ce trebuie luate.

”E în curs o anchetă a celor de la ISU Bucureşti. Au venit, au făcut un studiu, au filmat şi cu o dronă să vadă dimensiunea calamităţii şi o să ne prezinte cât de curând un raport. Au recomandat un studiu geo, care ar dura totuşi o săptămână”, a precizat Comănescu.

Două drumuri comunale din Văleni Dâmboviţa sunt afectate de alunecarea de teren, iar o conductă de apă a fost ruptă. Oamenii care au fost evacuaţi au găsit adăpost la rude şi vecini.

”Am fost plăcut surprinşi să vedem că la Văleni oamenii sunt foarte solidari şi şi-au luat la ei rudele care au fost evacuate, cei care sunt plecaţi în străinătate şi-au pus casele la dispoziţie. Problema asta socială s-a rezolvat, bravo lor. O singură familie ar fi avut o problemă, am rezilvat cu cei de la ISU şi am adus acel container locuinţă, dacă va mai fi nevoie vom mai aduce şi altele”, a adăugat preşedintele CJ Dâmboviţa, Daniel Comănescu.

Conform acestuia, mai sunt probleme cu alunecări de teren şi în alte localităţi din judeţ, dar nu susnt situaţii grave.

”Deocamdată problemele sunt minore, pe la Pucioasa, Vişineşti, dar nu e ceva în genul a ce se întâmplă la Văleni. Am înţeles că e vorba de nişte anexe gospodăreşti, nu probleme cu case de locuit”, a precizat Comănescu.