Conducerile Spitalului Judeţean Târgovişte şi Consiliului Judeţean Dâmboviţa au anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că 10 medici au fost angajaţi la spitalul judeţean şi se alătură celor 39 angajaţi în ultimul an.
Autorităţile susţin că deficitul de medici de la Spitalul Judeţean Târgovişte era o problemă care crea dificultăţi în anumite secţii ale unităţii medicale.
Ca specializări, cei 10 medici acoperă arii medicale precum medicină internă, ortopedie, oftalmologie, chirurgie generală și vasculară, neurologie, pediatrie, chirurgie plastică, endocrinologie și microchirurgie reconstructivă.
„Cei zece colegi care au venit alături de noi de astăzi, nouă sunt medici specialişti şi unul este medic rezident, anul V. Patru sunt din judeţul Dâmboviţa, cinci din Bucureşti şi unul din Buzău. Cel mai important pentru viitorul spitalului judeţean şi pentru sănătatea noastră, a dâmboviţenilor, media de vârstă a tuturor colegilor care de astăzi s-au alăturat echipei noastre este de 32 de ani. În ultimul an au venit în echipa noastră de la spitalul judeţean încă 39 de medici tineri, media de vârstă 36 de ani, un farmacist, un biolog, un medic primar, 31 de medici specialişti şi cinci medici rezidenţi anul V. Cred că acest lucru spune foarte mult despre ce oferim noi aici la Târgovişte, condiţiile oferite de spital şi investiţiile pe care le avem în derulare”, a declarat preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Acesta a vorbit şi despre investiţiile care se derulează la spitalul judeţean, extinderi de secţii şi modernizări.
„Planul investiţional pe care îl avem la spitalul judeţean este fără precedent. Lucrăm la un ambulatoriu nou, clădirea ambulatoriului cu o valoare de peste 17 milioane de lei, finanţată cu bani europeni prin POR şi cofinanţare consiliul judeţean, lucrăm la extinderea secţiei de Primiri Urgenţe, 8 milioane de lei, finanţare europeană prin POR şi cofinanţare din partea consiliului judeţean, gradul de execuţie este de 25 % astăzi. Nu în ultimul rând (…) au început lucrările la extinderea secţiei de cardiologie şi anul viitor vom finaliza lucrările şi vom monta un angiograf, valoarea investiţiei este de 2 milioane de euro, din bugetul consiliului judeţean”, a precizat Corneliu Ştefan.
Preşedintele CJ Dâmboviţa a adăugat că sunt şi proiecte prin PNRR care vor fi implementate la spitalul judeţean.
„Săptămâna trecută am depus prin PNRR şi am primit confirmarea, sunt două proiecte eligibile: reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a pavilionului administrativ şi clădirea secţiei de tratamente recuperatorii din Spitalul Judeţean Târgovişte. Valoarea ambelor proiecte se ridică estimativ la 10 milioane de lei. Suntem în procedură finală de achiziţie publică pentru proiectele câştigate acum doi ani privind consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID din cadrul spitalului judeţean, toate proiectele care au fost eligibile şi vom finaliza achiziţia publică cred că în maxim 30 de zile se ridică la peste 10 milioane de euro”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.
Spitalul Judeţean Târgovişte a beneficiat în 2010 de un amplu proiect de modernizare şi reabilitare cu fonduri europene de 83 milioane de lei. Au fost reabilitate atunci complet Policlinica, precum şi alte secţii, iar spitalul a fost dotat cu tomograf şi RMN. De asemenea cinci săli de operaţie au fost dotate la standarde europene.
Spitalul Judeţean Târgovişte se află în administrarea Consiliului Judeţean Dâmboviţa.