Cum să te bucuri de un City Break perfect în Atena?

Cum să te bucuri de un City Break perfect în Atena?

Dacă iubești călătoriile atunci mai mult ca sigur deja ai străbătut toată țara. Asta înseamnă că ori de câte ori ai ocazia, vei alege să mergi într-o destinație nouă. Dacă ai mai mers intr-un City Break până acum, știi că timpul trece foarte repede, și este foarte posibil să îți dai seama că nu ai reușit să vezi cât ți-ai fi dorit de mult. Anul acesta însă te poți organiza mai bine, stabilind dinainte cum te vei deplasa, unde vei manca, dar și ce vei vizita. Iată cum te poți organiza dacă vei vizita Atena.

Interesează-te bine legat de mijloacele de transport din Atena

Unul dintre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor pierd mult timp într-un City Break este faptul că nu știu cum funcționează mijloacele de transport. În primul rând, va trebui să te interesezi referitor la mijloacele de transport de la aeroport la hotel. Nici nu vrem să ne imaginăm ce frustrant ar fi ca după un zbor în care deja ai pierdut câteva ore libere, acum să realizezi că ești „blocat” în aeroport.

Dacă intenționezi să iei un taxi, interesează-te cât costă unul dinainte. Aproape în orice țară există taximetriști care lucrează în afara legii, inclusiv în Grecia. Dacă ai profitat la timp de oferta: https://megaplaza.ro/city-break-atena și ești într-un City Break în Atena, cu siguranță nu vrei să îți începi călătoria realizând că ai fost „furat” de un taximetrist. Dacă te cazezi într-o zonă de centru este puțin probabil să ai nevoie de mijloace de transport pentru a ajunge la obiective importante. Dacă totuși această necesitate apare, cea mai recomandată formă de transport este metroul. În cazul unui City Break în Atena, vei observa că un bilet costă în jur de 1.40 euro și e valabil 90 de minute. De asemenea, încearcă să te familiarizezi din timp în legătură cu modul în care se folosesc biletele. În Atena, începând cu anul 2017, nu se mai folosesc biletele clasice din hârtie, ci sunt utilizate niște smartcarduri.

Asigură-te că ai rezervat dinainte cât mai multe activități posibil într-un City Break

Atunci când nu cumperi sau nu rezolvi ceva în avans, poți ajunge să pierzi timp prețios stând la o coadă. Nimic mai frustrant! Dacă intenționezi să vizitezi monumente sau muzee, interesează-te dacă există modalități să obții biletul cu ceva timp înainte. În unele cazuri, ai putea să îl cumperi online. Așa, nu va mai trebui să stai la o coadă lungă plină de turiști, pentru a ajunge să cumperi un bilet. Vei putea să intri direct în muzeu, și astfel să îți rămână mai mult timp pentru a vizita alte obiective în City Break-ul tău în Atena.

Tot dinainte să ajungi la destinație, în cazul unui City Break ar fi recomandat să rezolvi cât mai multe probleme legate de schimbarea banilor, încă de acasă. Deoarece în Atena se folosește euro, nu ar trebui să experimentezi probleme prea mari. Totuși, dacă ai de gând să folosești un ATM în Atena, este bine să îți anunți banca, pentru ca nu cumva să te trezești cu cardul blocat, deoarece banca interpretează ca fiind dubioasă retragerea ta de numerar într-o țară străină.

Fă-ți o listă cu principalele locuri pe care vrei să le vizitezi într-un City Break în Atena

Mai mult decât o listă, ar trebui să îți faci un plan. Nu e nici o îndoială că un City Break în Atena poate să îți ofere o sumedenie de locuri pe care să le vizitezi. Este practic un loc în care sunt concentrate principalele obiective turistice din Europa. Dacă vrei să te bucuri de cât mai multe oferte la city break în capitala Greciei și să bifezi o mulțime de noi locuri frumoase vizitate va trebui să îți faci un plan din avans pentru a nu pierde timp încercând să iei o decizie acolo.

Printre cele mai interesante locuri pe care le poți vizita într-un City Break în Atena se numără: Piața Monastiraki, Strada Pittaki, Piața Syntagma, Palatul parlamentului (schimbarea gărzilor), Grădina Națională a Atenei, Arcul lui Hadrian, templul lui Zeus, Pantheon-ul, Templul zeiței Atena, Templul lui Poseidon, Agora antică, Templul lui Hefaistos, Cartierul Plaka, Teatrul Dionysos, Stadionul Panathenaic, Muzeul Național de Arheologie, Muzeul instrumentelor muzicale grecești.

Un City Break în Atena poate fi o experiență revigorantă și încântătoare. Pentru a te asigura că așa va fi, este suficient să te informezi bine din timp, să prevezi eventualele probleme, și să fii dispus să te adaptezi și să te bucuri de călătoria ta, indiferent de situațiile neprevăzute cu care te-ai putea confrunta.

error: Conţinut protejat !!