Cum obtii o manichiura perfecta? Sfaturi utile de care trebuie sa tii cont

Cand vine vorba despre o manichiura perfecta, nu stii mereu ce sa faci pentru a obtine un rezultat cat mai satisfacator. Primesti atat de multe sfaturi legate de asta, insa nu stii de care trebuie sa tii cont si ce trucuri se adapteaza nevoilor tale. Expertii spun ca o manichiura corecta inseamna curatare, finisare, cu o agresiune minima asupra pielii si a unghiilor, urmate de o hidratare intensa, pentru un aspect desavarsit. Te-ai intrebat de ce unghiile tale sunt subtiri si se rup? Ce le face sa se exfolieze si sa creasca greu? Cel mai probabil aici intervine si neglijenta ta, urmata de anumite substante chimice la care le expui. Daca esti adepta unghiilor frumos colorate, atunci trebuie sa alegi cu mare atentie produsele pe care le folosesti si care, prin urmare, dauneaza unghiilor tale, dezhidratandu-le in timp.

Foloseste produsele potrivite si urmeaza pasii de mai jos:

Inainte de a aplica orice oja, protejeaza intotdeauna unghia atunci cand iti faci manichiura, folosind produse special destinate in acest sens. Daca inca nu ai achizitionat asa ceva, intra pe site si vezi tratamentele pentru unghii , in formule cu o hidratare  puternica. Aceste produse contin vitaminele de care unghia ta are nevoie pentru a-si pastra luciul si fermitatea.

Foarte multe femei aleg oja cu gel, aceasta oferind doua mari beneficii: rezistenta si aspect imaculat.  Cu toate acestea, exista si efecte secundare, printre care se numara si subtierea si deteriorarea unghiilor. Daca iti doresti, totusi, o manichiura rezistenta si placuta, opteaza pentru o oja semipermanenta profesionala, care nu necesita uscare cu razele UV. Este indicat ca pensula ojei sa nu aiba prea multa cantitate de produs, caci, altfel, risti sa obtii un rezultat diferit de ceea ce iti doreai. Daca urmeaza sa aplici si cel de al doilea strat, mai intai ai rabdare ca primul strat de oja sa se usuce foarte bine.

Ingrijeste si ofera forma unghiilor, scurtandu-le cu o forfecuta. Apoi, cu o pila potrivita, da-le forma dorita. Ai grija sa nu insisti si sa nu pilesti intr-o maniera haotica, deoarece acestea se vor rupe. Majoritatea expertilor sunt de acord ca o pila de sticla este mult mai potrivita pentru unghia naturala, deoarece sigileaza straturile de keratina.

Curata bine unghiile de pielite, asta numai dupa ce le-ai inmuiat intr-un vas cu apa calduta. Pe langa alimentatia echilibrata, hraneste-le cu uleiuri esentiale, cum ar fi cel de avocado, cocos sau migdale. Nu uita sa iti ingrijesti cuticulele in fiecare zi, aplicand un ulei special. Acesta le va inmuia si, astfel, nu vei fi nevoita sa le indepartezi complet. Odata taiate, acestea nu vor mai reprezenta o bariera protectoare impotriva microbilor.

Chiar daca nu optezi pentru un lac de unghii sau o oja in culori indraznete,  manichiura trebuie sa fie intotdeauna impecabila, indiferent de ocazie. In primul rand, este foarte important ca unghiile sa fie curate si hidratate. Iar daca iti doresti un look cat mai natural, poti alege o oja hidratanta transparenta, care le va oferi unghiilor putin luciu si un aspect ingrijit.

error: Conţinut protejat !!