Site icon stiriDB

Cum decurge campania electorală în Dâmboviţa

Grupuri de susţinători îmbrăcaţi în roşu, galben sau portocaliu care oferă pliante electorale, bannere stradale, afişe pe toate gradurile de la ţară (afișe pesediste în mare parte), întâlniri cu cetăţenii, acestea sunt principalele acţiuni ale partidelor politice în campania electorală în Dâmboviţa.

Sunt şi partide care sunt absente în campanie, chiar dacă a trecut mai mult de jumătate din perioada campaniei electorale. Printre acestea sunt PMP, PRM sau Forţa Civică.

Sunt şi formaţiuni politice de care nu se ştie în Dâmboviţa, dar care candidează la europarlamentare: Partidul Dreptății Sociale, Partidul Ecologist Român, Alianța Națională a Agricultorilor, Partidul Verde sau Alternativa Socialistă.

PDL este singurul partid, în Dâmboviţa, care îşi prezintă eficient candidaţii şi în mai multe media online, prin bannere electorale.

Partidul care se remarcă printr-o campanie susţinută în întreg judeţul, atât prin afişaj, prin întâlniri în teritoriu (poate că şi numărul  primari, nu numai ai PSD, care susţin electoral partidul în această campanie este determinant în această acţiune) este PSD. Alături de social democraţi în campania pentru europarlamentare sunt PC şi UNPR.

Tot PSD, la nivel de judeţ, are şi cei mai activi postaci în mediul online. Chiar dacă nu sunt mulţi, numărul postărilor cu realizările Guvernului Ponta sau cu afişe electorale ajunge să exaspereze pe utilizatorii de facebook.

Se remarcă în Dâmboviţa, şi oferă astfel PSD şi PNL posibilitatea de a lua voturi suplimentare, absenţa Partidului Mişcarea Populară. Este rezultatul direct al plecării din PMP a deputatului Florin Popescu.