Site icon stiriDB

#CrizantemaDeAur Primarul Daniel Cristian Stan: Târgoviște, capitală muzicală a României în aceste zile

Târgoviște este capitala muzicală a României în aceste zile, a declarat, sâmbătă, pe scena festivalului de romanţe Crizantema de Aur, primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

„‘Crizantema de aur’ la ediția a 57-a are o temă care ne propune să reflectăm la valorile naționale de patrimoniu, printre care strălucește un gen muzical devenit emblemă culturală pentru municipiul Târgoviște: ‘Romanța românească – tradiție și identitate națională’, a spus primarul Târgoviştei, Daniel Cristian Stan.

Festivalul Naţional de Interpretare şi Creaţie a Romanţei „Crizantema de Aur” are loc în perioada 17-19 octombrie, la Târgovişte. Este cel mai longeviv festival muzical din ţară, iar la această ediţie sunt 18 concurenţi care participă la secţiunea interpretare.

Tema ediţiei 57 a festivalului este „Romanţa românească – tradiţie şi identitate”

Evenimentul se desfăşoară la Cinematograful „Independenţa” din Târgovişte. Concertele au început în fiecare seară la ora 18.00 şi au fost transmise integral în direct de TVR 2 şi TVR Craiova. Seara de Gală va fi transmisă în direct şi de Radio România Antena Satelor.