Cristian Stan (primar Târgovişte): Sunt nemulţumit de cum se lucrează la PIDU A

str. Tudor Vladimirescu, Târgovişte

str. Tudor Vladimirescu, Târgovişte

Primarul Târgoviştei, Cristian Stan, a declarat că este nemulţumit de ritmul lucrărilor la PIDU A (Plan Integrat de Dezvoltare Urbană A) din micro 6.

Dacă lucrările nu vor fi gata în acest an, proiectul european va avea corecţii financiare.

”Sunt nemulţumit de ritmul lucrărilor de la PIDU A. Pe zona aceasta din micro 6, marţi la 15.30 nu mai lucra nimeni pentru că nu mai aveau asfalt. Vreau să subliniez că primăria nu mai are în momentul de faţă niciun fel de datorie către Delta ACM (…). La momentul ăsta cred că lucrările ar trebui să fie derulate într-un ritm foarte alert. Sper să îşi revină. Discut permanent cu ei, am mai discutat de două ori şi cu directorul general al Delta. Mă deranjează foarte mult că în momentul de faţă nu se finalizează, spre exemplu, Bulevardul Unirii, care ar putea să fie finalizat şi unde traficul este foarte mare”, a precizat primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Bulevardul Unirii, Târgovişte

Bulevardul Unirii, Târgovişte

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a mai anunţat că noul manager al proiectului PIDU A este Constantin Bălaşa, şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Târgovişte. Postul rămăsese liber în urma demisiei administratorului public Gabriel Cioacă, acesta fiind şi manafer de proiect PIDU A.

În luna martie, conform unui raport al Primăriei Târgovişte, PIDU A era realizat în proporţie de 35%.

Au trecut cinci ani de la semnarea contractului de finanţare şi un an de când s-a dat ordinul de începere a lucrărilor. Deşi într-un an s-a realizat o treime din lucrare, responsabilii Primăriei Târgovişte speră ca până la finalul anului totul să fie gata.

În zona micro 6, unde sunt lucrările PIDU A, principalele artere de circulaţie sunt blocate pe unul sau două fire de circulaţie. Asfaltul a fost scos, s-au efectuat săpături şi străzile nu au fost asfaltate pe ambele sensuri.

Valoarea proiectului PIDU A este de 75,8 milioane de lei. Finanţarea este asigurată în proporţie de 80,4% de fonduri europene, 17,6% de la bugetul de stat şi 2% contribuţia Primăriei Târgovişte.

Lucrările sunt executate de Delta ACM 93 SRL şi Verta Tel SRL.

Proiectul de finanţare a fost semnat în septembrie 2010, la Târgovişte, de ministrul de la acea vreme al Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea.

Contractul pe zona A PIDU prevede lucrări în micro 6 din Târgovişte de reabilitare străzi, reţele de iluminat public şi fibră optică, reţele de apă-canal. De asemenea proiectul prevede realizarea de piste pentru biciclişti, în lungime de opt kilometri, 12 staţii de transport public, patru spaţii de joacă, şase hectare de amenajare teren spaţii verzi. Totodată vor fi realizate 1.900 de locuri de parcare.

În total, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană al municipiului Târgovişte (PIDU A şi B) beneficiază de fonduri europene de 149 de milioane de lei.

error: Conţinut protejat !!