Cristian Stan (primar Târgovişte): În aceste zile Târgovişte este capitala romanţei

crizantema-de-aur-2016

În aceste zile Târgovişte este capitala romanţei, festivalul ”Crizantema de Aur” este o mândrie pentru municipiu, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan.

Festivalul Naţional de Romanţe ”Crizantema de Aur” de la Târgovişte, desfăşurat în perioada 20-22 octombrie, va avea gala laureaţilor sâmbătă. Gala va fi urmată de recital extraordinar ”Podul cu crizanteme Târgovişte-Chişinău”, cu participarea compozitorului Eugen Doga. Partea a treia a serii cuprinde recitaluri susţinute de Matilda Pascal Cojocăriţa, Mirela Spînu, Traian Jurchela şi Ionuţ Fulea.

”Este a 49-a ediţie a festivalului, este o mândrie pentru municipiul Târgovişte. Avem o ediţie cu totul deosebită, care pe parcursul a trei zile face din municipiul Târgovişte capitala muzicii româneşti de calitate, capitala romanţei”, a declarat primarul Târgoviştei, Cristian Stan, citat de Agerpres.

Acesta a vorbit şi despre faptul că sala Teatrului Tony Bulandra, unde are loc Festivalul ”Crizantema de Aur”, cu o capacitate de circa 300 de locuri, s-a dovedit a fi neîncăpătoare pentru spectatorii care au dorit să vină la festival. Anii anteriori festivalul avea loc la Casa Sindicatelor Târgovişte, care s-a degradat în timp şi nu beneficiază de încălzire.

”Avem o problemă legată de sală, sala teatrului municipal este neîncăpătoare pentru un festival de talia ‘Crizantemei de Aur’. Aş saluta prezenţa la această ediţie a compozitorului basarabean Eugen Doga, este unul dintre cei mai mari compozitori în viaţă. Cred că se conferă o ţinută destul de înaltă acestei ediţii a festivalului. Anul viitor avem semicentenar şi va trebui să avem o ediţie de excepţie”, a mai spus primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan.

Ediţia din acest an a Festivalului „Crizantema de Aur” este structurată pe trei mari secţiuni: concursul de interpretare; concursul de creaţie; recitaluri extraordinare. La concursul de interpretare s-au înscris 14 concurenţi.

Noutatea ediţiei din acest an, a 49-a, este desfăşurarea festivalului sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO.

Festivalul este organizat de Consiliul Local Târgovişte, Primăria Municipiului Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa şi Teatrul „Tony Bulandra” Târgovişte, în colaborare cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, în coproducţie cu TVR şi în parteneriat cu Radio România.

error: Conţinut protejat !!