Cristian Stan, despre neregulile de la Compania de Apă; Consiliul de Administraţie ar trebui să prezinte un raport

Cristian Stan, despre neregulile de la Compania de Apă; Consiliul de Administraţie ar trebui să prezinte un raport

Primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, a declarat, miercuri, la un post local de televiziune, că ar trebui ca membrii Consiliului de Administraţie al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) să efectueze o analiză şi să o prezinte consiliului local.

Afirmaţia vine în contextul incidentului de la Titu, unde au fost descoperite zeci de apometre de scări de bloc desigilate sau puse invers, pentru a scădea consumul real.

Consiliul Local Târgovişte este acţionar majoritar al Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, cu peste 90% dintre acţiuni.

”Este datoria Consiliului de Administraţie al companiei de apă să înceapă de urgenţă o analiză a situaţiei şi să o prezinte Consiliului Local Târgovişte, care i-a numit pe funcţie. Aştept un raport şi cu soluţiile şi măsurile pe care le dispun. Nu am primit din partea companiei de apă un punct de vedere oficial în legătură cu ce s-a întâmplat”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan, la emisiunea ”Punctul pe I”, de la Columna TV.

Edilul a mai vorbit despre modul de comunicare al companiei de apă, susţinând că ”are o inabilitate cronică” în acest sens.

”Cred că această companie are o inabilitate cronică de a comunica, are un handicap din punctul acesta de vedere. Nu se poate ca dupa episodul Aninoasa să ajungi acum şi să nu poţi imediat ce ai văzut ce s-a întâmplat să faci o conferinţă de presă şi să spui: domnilor sunt de bună credinţă, am cele mai bune intenţii şi asta s-a întamplat. Înţeleg că au şi un departament de presă”, a mai spus Cristian Stan.

Zeci de contoare de apă de scări de bloc din Titu au fost descoperite desigilate, iar unele montate invers pentru a scădea consumul real, incidentul fiind ascuns publicului de Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa timp de o lună.

Compania de apă nu a dat niciun comunicat, nu a spus nimic despre acest incident, până ce presa nu a aflat şi a relatat despre el.

La o lună de la descoperirea contoarelor desigilate sau montate invers la Titu, conducerea companiei de apă a organizat o conferinţă de presă având ca teme stadiul lucrărilor pe POS 1 Mediu şi recensământul abonaţilor şi a răspuns şi la întrebarile jurnaliştilor pe tema neregulilor descoperite la Titu.

Nu este pentru prima dată când compania de apă ascunde incidentele, de la cazul apei infestate cu dejecţii de la Aninoasa, la apa cu detergenţi furnizată la Găeşti etc.

”Au fost verificate 51 de scări de bloc şi au fost depistate 39 de contoare cu sigiliul rupt, din care 14 erau montate în sens invers. Inspectorii care au descoperit acest lucru au făcut o informare. S-a constituit o comisie pentru a verifica ce s-a întâmplat. Pe 25, 26 mai comisia îşi va încheia activitatea şi va prezenta concluziile. Atât timp cât şi la Titu şi oriunde este cineva legat neconform sau fără ştiinţa companiei la branşament este fraudă. Nu am anunţat Poliţia, am considerat că este normal să facem o analiză internă şi apoi să facem asta”, a precizat directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD), Mircea Constantin.

error: Conţinut protejat !!