Site icon stiriDB

Creioane Pentru Stângaci: Cum Funcționează & Recomandări

Cu toții am auzit cel puțin o dată expresia „ai două mâini stângi”, într-un context care avea fără îndoială un sens peiorativ la adresa persoanei căreia i-a fost adresată. Totuși, cine spune că mâinile stângi trebuie să fie neapărat neîndemânatice? Adevărul este că în multe cazuri, stângacii pot realiza multe activități la fel de bine sau de ce nu chiar mai bine decât dreptacii, dar în mod evident și cazul invers este posibil. Depinde de la o persoană la alta.

Conform datelor pe care le avem în prezent la dispoziție, se estimează că între 8% și 13% din persoane sunt stângace, ceea ce înseamnă că se află în minoritate față de dreptaci. Totuși, numărul acestora rămâne semnificativ și ar trebui să se poată bucura de aceeași lejeritate în desfășurarea tuturor activităților, asemenea dreptacilor.

Deși majoritatea activităților zilnice nu le pun probleme stângacilor și aceștia le pot realiza la fel de bine și eficient, cel mai adesea problemele apar atunci când vine vorba de scris. Mai ales la început, stângacii întâmpină dificultăți în însușirea acestei activități și acest lucru se reflectă inclusiv în rezultatul final al muncii lor: scrisul, care are un aspect destul de dezordonat și mai puțin îngrijit.

Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, este ideal ca fiecare copil stângaci să învețe de mic cum trebuie să scrie în funcție de aceasta trăsătură a sa. Pentru adulți însă, tranziția poate fi ceva mai complicată deoarece au deja un stil format de a scrie, care este greu de corectat după mult timp.

Sfaturi generale pentru stângaci care pot îmbunătăți scrisul:

Materialele care ar trebuie folosite de stângaci pentru scris

A fi stângaci nu trebuie să reprezinte un dezavantaj sau o descurajare, indiferent de activitatea pe care o desfășurați. Chiar și atunci când scrieți, nu trebuie să vă simțiți incomod, ci să vă acordați timpul necesar pentru exercițiu și pentru a descoperi produsele perfecte.