Creioane Pentru Stângaci: Cum Funcționează & Recomandări

Cu toții am auzit cel puțin o dată expresia „ai două mâini stângi”, într-un context care avea fără îndoială un sens peiorativ la adresa persoanei căreia i-a fost adresată. Totuși, cine spune că mâinile stângi trebuie să fie neapărat neîndemânatice? Adevărul este că în multe cazuri, stângacii pot realiza multe activități la fel de bine sau de ce nu chiar mai bine decât dreptacii, dar în mod evident și cazul invers este posibil. Depinde de la o persoană la alta.

Conform datelor pe care le avem în prezent la dispoziție, se estimează că între 8% și 13% din persoane sunt stângace, ceea ce înseamnă că se află în minoritate față de dreptaci. Totuși, numărul acestora rămâne semnificativ și ar trebui să se poată bucura de aceeași lejeritate în desfășurarea tuturor activităților, asemenea dreptacilor.

Deși majoritatea activităților zilnice nu le pun probleme stângacilor și aceștia le pot realiza la fel de bine și eficient, cel mai adesea problemele apar atunci când vine vorba de scris. Mai ales la început, stângacii întâmpină dificultăți în însușirea acestei activități și acest lucru se reflectă inclusiv în rezultatul final al muncii lor: scrisul, care are un aspect destul de dezordonat și mai puțin îngrijit.

Pentru a preîntâmpina astfel de probleme, este ideal ca fiecare copil stângaci să învețe de mic cum trebuie să scrie în funcție de aceasta trăsătură a sa. Pentru adulți însă, tranziția poate fi ceva mai complicată deoarece au deja un stil format de a scrie, care este greu de corectat după mult timp.

Sfaturi generale pentru stângaci care pot îmbunătăți scrisul:

  • Poziția corectă a pixului sau creionului în mână este esențială. Mâna trebuie să fie cât mai relaxată și să traseze semnele cu mișcări ușoare, controlate.
  • Suportul pe care scriem devine și mai important pentru stângaci. În timp ce pentru dreptaci suprafață plană nu este deranjantă, stângacii preferă mai suprafețele înclinate deoarecele le permit să aibă o poziție mult mai lejeră, există multe tipuri de mese care se pot regla în această poziție și de care puteți profita la maxim.
  • Tipul de hârtie este un alt aspect care poate influența scrisul pe termen lung. Pentru stângaci, este cu atât mai indicat să înceapă să scrie pe hârtie special liniată și sa exerseze pe aceasta mai mult timp decât un dreptaci, care poate avea o tranziție mai ușoară în acest sens.
  • La fel de importantă este și poziția întregului corp în timpul scrisului deoarece influențează extrem de mult lejeritatea acordată mâinii. O postură corectă transformă totul într-un procedeu mult mai simplu și mai relaxant pentru cel care desfășoară această activitate.
  • Așezați hârtia în așa fel încât să vă ușureze munca. Aceasta nu trebuie să stea dreapta pe masă, ci vă va ajuta mult mai mult dacă o poziționați ușor înclinată spre dreapta.
  • Nu în ultimul rând, atitudinea personală este esențială indiferent de activitatea pe care o desfășurăm. O stare pozitivă și optimistă va ajuta incredibil de mult și va înlătura insecuritățile când vine vorba de aceasta activitate. Mai presus de orice, chiar și de abilități, este felul în care ne raportăm la o sarcină pe care o avem de realizat.

Materialele care ar trebuie folosite de stângaci pentru scris

  • Pentru că scrisul stângacilor tinde să fie ceva mai dezordonat, este bine să evitați creioanele sau pixurile cu vârf foarte subțire, pentru a îmbunătăți aspectul rezultatului final. O linie foarte fină va scoate în evidență fiecare defect, în timp ce liniile mai groase au capacitatea de a masca într-o oarecare măsură eventualele defecte, ascunzând chiar faptul că persoana care a scris este de fapt stângace.
  • Evitați pixurile sau stilourile cu cerneală foarte lichidă, care se usucă greu și cauzează adesea pete inestetice pe foaia de hârtie. Mai ales pentru stângaci, este mult mai greu să evite atingerea rândurilor deja scrise și implicit rezultatul obținut nu va fi unul suficient de satisfăcător.
  • Atunci când folosiți creioane, este bine să alegeți unele cu vârf mai moale și să evitați clasicele creioane HB, care au un vârf rigid. Pentru o alegere inspirată puteți consulta gama de creioane STABILO, special concepute pentru a se adapta la o multitudine de nevoi, în funcție de cel care le utilizează.
  • Încercați întotdeauna produse noi pentru a descoperi ce vi se potrivește cu adevărat! Deși există recomandări generale, nu există produsul perfect pentru oricine. Totuși, există cu siguranță produsul perfect pentru dumneavoastră, iar acesta așteaptă să fie descoperit pentru a vă face întreaga activitate mult mai ușoară și mai plăcută, chiar și atunci când este vorba de muncă sau de școală.

A fi stângaci nu trebuie să reprezinte un dezavantaj sau o descurajare, indiferent de activitatea pe care o desfășurați. Chiar și atunci când scrieți, nu trebuie să vă simțiți incomod, ci să vă acordați timpul necesar pentru exercițiu și pentru a descoperi produsele perfecte.

error: Conţinut protejat !!