Site icon stiriDB

#Covid-19 Adrian Ţuţuianu: Sper ca prefectul de Dâmboviţa să iasă din starea de absenţă şi neimplicare

Senatorul Adrian Ţuţuianu (Pro România) îi cere prefectului de Dâmboviţa, Aurelian popa, să iasă din starea de absenţă şi neimplicare şi să ia măsurile necesare în judeţ pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.

Ţuţuianu a atras recent atenţia asupra lipsurilor cu care se confruntă Spitalul Judeţean Târgovişte, iar marţi, într-o postare pe facebook, spune că ar trebui identificate spaţii în judeţ pentru amenajarea unor spitale de campanie.

„Astăzi avem ședință de Consiliu Județean. Una dintre nevoile rapide pentru care trebuie să ne pregătim ACUM este identificarea unor spații pentru amenajarea de SPITALE DE CAMPANIE. Uitați-vă la Spania – imagini dureroase cu spitale care au cedat, cu pacienți întinși pe jos, personal medical epuizat”, spune Ţuţuianu.

Parlamentarul afirmă că şi la noi spitalele vor ceda, „e o situație pe care trebuie s-o o acceptăm și să ne pregătim pentru ea, dacă suntem responsabili”.

Adrian Ţuţuianu aduce în atenţia autorităţilor competente o serie de locaţii care ar putea fi convertite în spitale de campanie:

📌 Sala Polivalentă din Târgoviște;

📌 Sălile mari de sport din județ (ex: Moreni, Titu, Găești, Aninoasa, Dragomirești);

📌 Pavilioanele neutilizate ale spitalelor de la Voinești, Gura Ocniței, Moroeni;

📌 Căminele internat ale liceelor, care sunt, astăzi, neutilizate (ex: Liceul Auto);

📌 Hotelul și spațiile de alimentație publică ale Parcului Industrial Mija;

📌 Locația taberei „Căprioara” și Complexul hotelier Gâlma.

„Sper ca ceea ce scriu de două zile să fi trezit din adormire și prefectul județului, căruia îi cer să iasă din starea asta de absență și neimplicare și să se manifeste cu autoritatea pe care o are, ca președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și participant la ședință CJ de astăzi”, mai spune Adrian Ţuţuianu.