Corneliu Ştefan, preşedinte CJ Dâmboviţa: Consiliile judeţene excluse din PNRR, Dâmboviţe pierde 33 proiecte

Corneliu Ştefan, preşedinte CJ Dâmboviţa: Consiliile judeţene excluse din PNRR, Dâmboviţe pierde 33 proiecte

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, susţine, luni, într-o postare pe facebook, că judeţul Dâmboviţa pierde 33 de proiecte prin excluderea consiliilor judeţene de la accesarea de fonduri PNRR şi îi acuză pe premier şi pe ministrul Fondurilor Europene de incompetenţă.

„Se anunţă vremuri grele, aproape imposibile, pentru consiliile judeţene din ţară! Doi oameni care, în ultimii ani, şi-au demonstrat incompetenţa, decid acum pentru toate judeţele ţării. Premierul Florin Cîţu, cel care nu s-a sfiit să declare că sănătatea şi educaţia nu mai trebuie să fie priorităţi, şi „Ministrul ZEROal Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, îşi dispută acum banii europeni din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Ambii politicianişti vor să controleze tot ceea ce se întâmplă în ţară, iar pentru aceasta vor ca administraţiile judeţene să nu poată atrage bani direct din PNRR. Efectiv, cei doi exclud de la finanţare consiliile judeţene, chiar dacă toate administraţiile publice judeţene şi-au făcut calcule şi proiecte de dezvoltare care aveau ca sursă de finanţare şi PNRR”, spune preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan (PSD).

Acesta adaugă că motivul este şi unul de natură politică, de obţinere a influenţei în PNL.

Florin Cîţu vrea să-şi poată şantaja colegii de partid, preşedinţi de consilii judeţene, având în vedere că se apropie alegerile interne ale PNL, iar Ghinea are de gând să distribuie banii în funcţie de preferinţele lui şi să poată pune beţe în roate oricui nu face parte din USR PLUS”, afirmă Corneliu Ştefan.

Preşedintele CJ spune că la începutul acestui an, Consiliul Judeţean Dâmboviţa a trimis ministerelor de resort 33 de fişe de proiect pentru accesarea de bani din PNRR: de la drumuri de centură pentru Târgovişte, Răcari, Titu, Pucioasa şi Fieni, investiţii în irigaţii, revigorarea turismului, până la reabilitarea, extinderea şi dotarea spitalelor din judeţul Dâmboviţa.

„Membrii PNL şi USRPLUS au demonstrat însă cât de aproape sunt de nevoile judeţului nostru! Nu au votat nici măcar un amendament adus la Legea Bugetului de Stat pe 2021, deşi am solicitat bani pentru spitale, pentru şcoli, pentru drumuri! Au votat împotrivă! Acum ne iau şi ultimul instrument prin care puteam atrage bani în judeţele noastre cât mai repede, în condiţiile în care banii europeni din exerciţiul financiar 2021-2027 vor intra în ţară din 2023-2024. Până atunci, toţi preşedinţii de consilii judeţene şi primarii vor sta la mâna celor doi care au transformat România în câmpul de luptă al PNL şi USR PLUS”, mai arată Corneliu Ştefan în postarea de pe pagina sa de facebook.

Acesta susţine că „finanţarea după preferinţe va crea discrepanţe mari între judeţele şi oraşele care îşi vor declara sau nu susţinerea necondiţionată pentru un partid sau pentru celălalt”.

Corneliu Ştefan spune că dezvoltarea ţării va fi întârziată cu cel puţin doi-trei ani.

„Sunt semne că Florin Cîţu şi Cristian Ghinea nu vor să renunţe la orgoliile lor politice. Vor să se răzbune cu orice preţ pe cei care nu le jură credinţă, uitând că cei care vor avea de suferit sunt cetăţenii acestei ţări. Merg atât de departe cu războiul lor surd încât vor ţine România pe loc încă doi sau trei ani (…). Dacă preşedinţii de consilii şi primarii din ţară, indiferent de culoarea lor politică, nu reacţionează, economiile locale vor fi blocate. Şi asta doar pentru că Florin Cîţu se vrea preşedinte al PNL, iar „Ministrul ZERO”, Cristian Ghinea, are poliţe de plătit!„, declară preşedintele CJ Dâmboviţa, Corneliu Ştefan.

error: Conţinut protejat !!