Site icon stiriDB

Corbii Mari (Dâmboviţa): Primarul anunţă 7 cazuri de coronavirus (27 martie)

Primarul din localitatea dâmboviţeană Corbii Mari anunţă, vineri seara, şapte cazuri de coronavirus în comună. Declaraţiile au fost făcute la un post central de televiziune.

Primul deces din cauza COVID-19 a fost în Dâmboviţa un bărbat de 59 de ani din Corbii Mari care făcea dializă la Bucureşti.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Dâmboviţa nu comunică nimic referitor la ce se întâmplă la Corbii Mari, nici cazuri confirmate, nici măsuri luate. Despre numărul de cazuri şi numărul de testări, CJSU se prevalează că are o directivă de la Grupul de Comunicare Strategică de la Bucureşti să nu dea nicio informaţie.

Primarul din Corbii Mari se plânge că nu are sprijin, anunţă că face dezifecţie pe străzile comunei şi că a făcut adrese către Prefectura Dâmboviţa şi către autorităţile centrale pentru testarea cetăţenilor din Corbii Mari sau, dacă nu e posibil asta, a contacţilor direcţi cu cei confirmaţi cu coronavirus, asigurarea de materiale de protecţie pentru cetăţeni şi sprijin pentru asigurarea ordinii şi liniştii publice.

În Corbii Mari sunt afectate trei sate, 167 de persoane sunt izolate la domiciliu.