Consiliul Local Târgovişte a aprobat cumpărarea de calorifere electrice pentru şcolile fără încălzire

caloriferConsiliul Local Târgovişte a hotărât, duminică, în şedinţă de îndată alocarea a 100.000 de lei din fondul de rezervă pentru cumpărarea de calorifere electrice pentru şcolile din municipiu care nu au încălzire.

Consilierii au votat în unanimitate această hotărâre prin care vor fi cumpărate 200 de calorifere electrice.

Alte 100 de calorifere au fost cumpărate după ce Consiliul Judeţean Dâmboviţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean au primit un sprijin financiar din partea unei firme din judeţ.

La nivelul municipiului Târgovişte sunt 17 unităţi şcolare fără căldură, iar elevii vor învăţa, în perioada următoare, fie în schimbul de după amiază în şcoli racordate la un sistem de încălzire, fie vor învăţa în clase în care vor funcţiona radiatoare şi calorifere electrice până când va fi montată centrala termică.

Prin măsurile luate de autorităţi se exclude varianta suspendării orelor de curs.

În Târgovişte sunt în total 34 de unităţi de învăţământ, jumătate fiind fără căldură.

Elevi de la şcoli din Târgovişte fără căldură au protestat, miercuri şi joi, în faţa Primăriei Târgovişte şi Prefectura Dâmboviţa, nemulţumiţi că învaţă în frig.

Situaţia este generată de intrarea Termica Târgovişte în insolvenţă, în luna mai. Astfel, toţi abonaţii la sistemul centralizat de încălzire din municipiu au rămas de atunci fără apă caldă şi căldură. Consilierii locali au iniţiat în luna iunie un proiect de hotărâre de montare de centrale termice în şcoli, blocuri ANL şi sociale, precum şi în unele instituţii publice. În lunile septembrie şi octombrie au fost aprobaţi indicatorii tehnico economici, iar montarea centralelor are termen cel târziu sfârşitul lunii ianuarie.

error: Conţinut protejat !!