Consiliul Local Hulubeşti a fost dizolvat şi se vor organiza alegeri anticipate

cl hulubestiConsiliul Local Hulubeşti, judeţul Dâmboviţa, a fost dizolvat prin decizie a instanţei, după ce timp de trei luni consecutiv nu s-a ţinut nicio şedinţă de consiliu şi urmează ca, în perioada următoare, să fie organizate alegeri anticipate, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean(CJ) Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

”Săptămâna trecută a fost închis litigiul de la instanţele de judecată, Curtea de Apel Ploieşti a constatat prin decizie definitivă şi irevocabilă că acest consiliu este dizolvat. Asta înseamnă că domnul prefect va trebui să sesizeze Guvernul şi, în termen de maxim trei luni, trebuie stabilită data alegerilor locale”, a precizat Ţuţuianu.

Acesta a spus că sunt mai multe proiecte de interes local care nu se pot pune în practică din cauză că nu există consiliu local la Hulubeşti.

”Intenţia mea este să solicit Ministerului de Interne organizarea cât mai rapidă a alegerilor, pentru că nu putem să derulăm niciun fel de activităţi care să vină în sprijinul cetăţenilor din localitate. Avem aprobată o asociere între consiliul judeţean şi consiliul local pentru refacerea unor drumuri din zonă, nu am putut să o punem în aplicare din cauză că nu există consiliu local”, a mai spus preşedintele CJ Dâmboviţa.

Ţuţuianu a explicat şi cum s-a ajuns la dizolvarea Consiliului Local Hulubeşti.

”Neînţelegeri între grupurile de consilieri de acolo, neîntrunirea consiliului şi neadoptarea niciunei hotărâri timp de trei luni consecutiv. Au fost două litigii la instanţă: o acţiune promovată de grupul de consilieri locali ai PSD şi o acţiune promovată de prefectul judeţului Dâmboviţa. Ambele au fost admise, instanţele au constatat dizolvarea Consiliului Local Hulubeşti”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Ţuţuianu, care este şi preşedinte al PSD Dâmboviţa, a mai spus ca partidele componente ale USL vor candida separat la alegerile locale anticipate de la Hulubeşti.

Consiliul Local Hulubeşti are 13 membri.

error: Conţinut protejat !!