Consiliul Judeţean Dâmboviţa vinde un utilaj de procesare legume-fructe

Consiliul Judeţean Dâmboviţa vinde un utilaj de procesare legume-fructe

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa vrea să vândă componenta de producţie a fabricii de procesare legume fructe pe care o are în proprietate din 2003, dar care s-a degradat foarte mult.

Preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a declarat că a fost recuperată hala fabricii şi a fost montată în Parcul Industrial de la Moreni, iar utilajele sunt scoase la licitaţie.

În luna august, preţul întregii fabrici era evaluat la 3 milioane de lei.

”O parte din componentele metalice a dispărut, am constatat acum la inventar. Am luat următoarea decizie: hala acestei fabrici a fost recuperată, s-au confecţionat reperele lipsă şi a fost montată în Parcul Industrial de la Moreni. Dacă iniţial am vrut să facem un spaţiu de depozitare, ulterior am identificat un investitor interesat, am mărit puţin hala şi i-am dat alte funcţiuni, iar în luna decembrie o societate comercială specializată în confecţii textile va crea aici încă 200 de locuri de muncă. Partea de utilaje este scoasă la licitaţie, în vederea vânzării. Până acum nu am avut interes deosebit din partea producătorilor de sucuri sau de conserve pentru cumpărarea utilajelor. Au întrebat câţiva, dar o ofertă concretă nu avem”, a precizat Ţuţuianu.

fabrica legume fructe

Acesta a adăugat că fabrica este depăşită tehnologic şi are o capacitate de procesare foarte mare.

”Dacă nu reuşim să o vindem o să încercăm să recuperăm ceea ce putem şi vom găsi soluţii de valorificare pe bucăţi. Am o propunere făcută de directorul Parcului Industrial Moreni pentru preluarea unor componente şi voi decide, dacă nu există alte variante”, a mai spus Adrian Ţuţuianu.

Preşedintele CJ Dâmboviţa este de părere că fabrica trebuia valorificată până acum, fiind în proprietatea consiliului judeţean din 2003.

”E păcat că s-a stat cu o instalaţie atât de complexă 10 ani de zile, cu ea aruncată prin diverse depozite, fără ca cineva să îi dea vreo utilitate. Eu sunt mulţumit că am dat utilitate unei hale de 3.000 de metri pătraţi de construcţie”, a afirmat preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Consiliul Judeţean a încercat să vândă fabrica şi în 2010, la acel moment aceasta avea o valoare de piaţă de 5,8 milioane de lei. Echipamentele fabricii sunt de producţie americană şi au fost realizate în anii 1996-1998.

Iniţial a avut o valoare de 53,1 milioane de lei, iar evaluarea din  2010 a arătat o scădere a preţului real până la 10% din valoare.

Consiliul Judeţean (CJ) Dâmboviţa a obţinut, în anul 2003, printr-o Hotărâre de Guvern, fabrica de sucuri. Fabrica a fost confiscată de la o firmă care nu şi-a plătit datoriile la stat şi a fost atribuită gratuit Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Capacitatea fabricii este de 20 de tone/oră, iar ca materie primă pot fi folosite fructe sau legume.

error: Conţinut protejat !!