Site icon stiriDB

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se înfrăţeşte cu Regiunea Guangxi Zhuang din China

Consiliul Judeţean Dâmboviţa se înfrăţeşte cu regiunea autonomă Guangxi Zhuang din China. Consilierii judeţeni au aprobat, miercuri, în unanimitate această hotărâre.

”Având în vedere vizita oficială a delegaţiei Regiunii Autonome Guangxi Zhuang din Republica Populară Chineză din mai 2011 şi intenţia de înfrăţire a acestei regiuni cu judeţul Dâmboviţa, exprimată cu acel prilej şi ţinând cont de reiterarea acestei solicitări de către delegaţia chineză din data de 01.11.2015 cu prilejul vizitei oficiale în Judeţul Dâmboviţa (…) propunem adoptarea unei hotărâri privind aprobarea înfrăţirii judeţului Dâmboviţa din România cu Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang din Republica Populară Chineză şi încheierea cu această regiune a unei Înţelegeri de Cooperare”, se arată în raportul aferent hotărârii de consiliu privind înfrăţirea.

În înţelegerea de cooperare între cele două părţi se are în vedere promovarea unor proiecte comune de dezvoltare economică şi socială în beneficiul comunităţilor locale pe care le reprezintă. O delegaţie a CJ Dâmboviţa va pleca în câteva zile în China pentru parafarea acordului.

Regiunea Autonomă Guangxi Zhuang se întinde pe o suprafaţă de 236,700 km pătraţi şi are 47,5 milioane de locuitori.

Capitala regiunii este Nanning, cunoscut sub numele de ”oraşul verde” datorită abundenței de plante tropicale cu frunziş bogat.

Nanning, capitala regiunii Guangxi Zhuang din China

Consiliul Judeţean Dâmboviţa mai este înfrăţit, din 2006, cu provincia Hebei din China, fără a exista rezultate concrete ale acestei înfrăţiri în afara unor vizite reciproce ale autorităţilor celor două regiuni.