Site icon stiriDB

Consilierii locali din Târgovişte au primit medalii aurite de la Societatea Scriitorilor Târgovişteni

societatea-scriitorilor-targovisteni

Consilierii locali din Târgovişte au primit, joi, medalii din partea Societăţii Scriitorilor Târgovişteni. Preşedintele Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, Mihai Stan, a fost prezent la şedinţa de consiliu local şi a înmânat medaliile pentru sprijinul acordat de consilieri asociaţiei pe care o reprezintă.

Mihai Stan a ţinut să le spună consilierilor că medaliile sunt suflate cu aur. Au mai primit medalii şi doi angajaţi ai primăriei, tot pentru sprijin acordat asociaţiei, secretarul Chiru Cristea Cătălin şi directorul economic Daniela Popa.

Societatea Scriitorilor Târgovişteni primeşte, conform unei hotărâri de consiliu din ianuarie 2013, 4.000 de lei lunar de la Consiliul Local Târgovişte, iar recent a mai primit încă 17.000 de lei pentru aniversarea a 15 ani a revistei Societăţii Scriitorilor Târgovişteni, ”Litere”.

În 2015 Consiliul Local Târgovişte a stabilit un regulament de acordare a fondurilor către astfel de asociaţii, societăţi, persoane. Deşi în mod normal Societatea Scriitorilor Târgovişteni ar fi trebuit să primească finanţare respectând regulamentul, nu s-a întâmplat acest lucru.

Societatea Scriitorilor Târgovişteni, contrar denumirii numără scriitori din România, Republica Moldova şi Serbia.

”Chiar şi o succintă „istorie” a Societăţii Scriitorilor Târgovişteni – care numără în prezent peste 122 de membri cu carnet, scriitori din România, dar şi din Republica Moldova şi Serbia – nu poate fi disociată de cele două entităţi ce au determinat hotărâtor înfiinţarea acestei asociaţii culturale nelucrative şi apolitice: revista „Litere” şi Editura Bibliotheca din Târgovişte”, se arată pe pagina de internet a Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.