Site icon stiriDB

Consilier al primarului Târgoviştei a demisionat în urma unui incident la şcoala unde predă

profesor-baicu

Adrian Baicu, consilier al primarului municipiului Târgovişte, şi-a dat demisia în urma unui incident la şcoala unde preda religia, se arată într-un comunicat al Primăriei Târgovişte, remis luni.

COMUNICAT DE PRESĂ

În urma unui incident care a avut loc la unitatea de învățământ în care își desfășoară activitatea domnul Adrian Baicu, acesta și-a înaintat demisia din funcția de consilier în cadrul Biroului Cabinet Primar.

Menționăm că domnul Adrian Baicu a ocupat această funcție încă din anul 2013, înainte ca domnul viceprimar Daniel Cristian Stan să fie împuternicit cu exercitarea atribuțiilor de Primar al Municipiului Târgoviște.

Primăria Municipiului Târgoviște se delimitează de orice comportament de natură să aducă atingere valorilor morale indispensabile exercitării unei profesii, cu atât mai mult cu cât aceasta implică formarea și educarea viitoarelor generații.

Biroul de Presă

Despre incidentul în care a fost implicat Baicu a relatat ProTV.

ȘTIRE PROTV

”Tinerii l-au inregistrat in timpul orelor de dirigentie cand dascalul tipa, jignea si ii barfea inclusiv pe colegii de cancelarie. Pus in fata inregistrarii audio, profesorul recunoaste ca e vocea lui, dar in apararea lui spune ca toate cuvintele pe care le-a folosit sunt din dictionar.

„Bai, dar sunteti atat de prosti…tu trebuie sa te mai nasti de 100 de ori incat sa iti permiti sa faci gesturile astea de fata cu mine.”

„Cine a lasat-o, ma-ta? Tac-tu! Stai pe loc, aici! Stai pe loc! Nesimtitii clasei!”

„Aveti niste profesori prosti si niste jigodii ordinare si puteti sa le transmiteti din partea mea.”

Profesorul de religie recunoaste ca isi iese din fire, dar sustine ca nu e nimic jignitor in atitudinea lui.

Adrian Baicu, profesorul de religie: „Sunt doua cuvinte pe care le folosesc, si in instanta nu poate sa dovedeasca, cuvantul prost si nesimtit nu sunt jigniri, sunt constatari ale comportamentului unor oameni, mergem si in DEX si vedem.”

Reporter: Este vocea dvs pe inregistrari?

Adrian Baicu, profesorul de religie: Da.

Reporter: I-ati facut nesimtiti pe elevi?

Adrian Baicu, profesorul de religie: Da.

Reporter: I-ati lovit?

Adrian Baicu, profesorul de religie: Nu. Nu se aude nimic, ei pot spune orice.

Reporter: Ati spus despre colegii dvs ca sunt jigodii si prosti, ca n-au facut nimic pentru liceu.

Adrian Baicu, profesorul de religie: A fost vorba despre anumite persoane.

Adrian Baicu preda religia de 14 ani la Liceul Petru Cercel din Targoviste. Este si diriginte la clasa a XII-a, iar jignirile si violentele, sustin elevii, se petrec tocmai la orele de dirigentie cand profesorul verifica curatenia in clasa, notele elevilor si tabelele cu bani pe care ei ar trebui, chipurile sa ii dea la scoala.