Site icon stiriDB

Conducerea Aso Cromsteel Târgovişte anunţă că majoritatea revendicărilor sindicatului au fost acceptate

Conducerea Aso Cromsteel Târgovişte anunţă, marţi, prin intermediul unui comunicat de presă, că au fost acceptate majoritatea revendicărilor sindicaliştilor au fost acceptate.

Cu toate acestea, contractul colectiv de muncă este încă nesemnat, chiar dacă, se arată în comunicat, managementul a acceptat o creştere medie de 22% a veniturilor angajaţilor.

”Pentru compania Aso Cromsteel, informarea corectă şi transparentă a angajaţilor despre rezultatele negocierilor cu sindicatele care îi reprezintă este extrem de importantă, cu atât mai mult cu cât majoritatea solicitărilor care ţin de salariu şi veniturile angajaţilor au fost acceptate de conducerea companiei”, se arată în comunicatul remis de Aso Cromsteel.

Conducerea companiei anunţă şi care au fost solicitările acceptate: creşterea în medie cu 22% a veniturilor tuturor angajaţilor din producţie; creştere în medie cu 13% a veniturilor pentru personalul TESA; angajaţii care lucrează în producţie primesc un spor de secţie de 15%; prima de Paşte a fost acceptată la valoarea de 970 lei; prima de Crăciun a fost acceptată la valoarea de 970 lei; toţi angajaţii vor primi un cadou de Crăciun în valoare de 100 de lei; va fi oferită prima de vacanţă de peste 1.600 lei şi, în plus, vor fi decontate bilete de vacanţă în valoare de 1.200 lei. Managementul companiei mai anunţă că o grilă de salarizare există deja ca anexă la contractul colectiv de muncă.

”Tot profitul companiei urmează să fie reinvestit în tehnologizarea şi schimbarea liniilor de producţie, în îmbunătăţirea mediului de lucru şi a echipamentelor de protecţie a colegilor din producţie, dat fiind specificul activităţii noastre. Faptul ca investiţiile noastre au rezultate foarte bune a fost confirmat şi de Garda de Mediu, care, în data de 26 martie, a notat compania cu 9,5 din 10 pentru performanţa în domeniu. În acest context, punctele acceptate de management în negocieri au reprezentat un efort financiar suplimentar, pe care ni-l asumăm pentru binele colegilor noştri. Din acest motiv, suntem surprinşi că sindicatul continuă chemarile la grevă”, spune managementul companiei în comunicatul de presă.

În document se mai arată că două dintre revendicări nu au fost acceptate, ”ambele cu posibil impact negativ asupra angajaţilor Aso Cromsteel”.

”Astfel, pe de o parte, sporul de vechime ar putea dezavantaja colegii în situaţia în care compania angajează din exterior oameni cu o vechime mai mare decât cei care lucrează în companie deja. Pe de altă parte, este vorba despre reducerea duratei contractului colectiv de muncă de la doi ani la un an – acest lucru ar putea însemna o destabilizare a mediului de lucru o dată pe an, ceea ce este contraproductiv atât pentru companie, cât şi pentru angajaţi”, se mai arată în comunicatul Aso Cromsteel.

Sindicatul Valahia a anunţat în urmă cu o săptămână că la Aso Cromsteel s-a declanşat un conflict de muncă şi că angajaţii vor intra în grevă dacă nu le sunt soluţionate revendicările ce ţin, în principal, de condiţii mai bune de muncă şi de majorarea veniturilor salariaţilor.

Aso Cromsteel face parte din grupul Aso H&P, lider mondial în producţia de bara şi ţeavă cromată.

”În cei aproape 4 ani de când grupul ASO a preluat fosta companie Cromsteel Industries s-au investit aproximtiv 10 milioane euro în fabrica din Târgovişte. Investiţiile au fost făcute în zona de tehnologizare şi utilaje, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, protecţia mediului. Aici lucrează peste 520 de oameni din judeţul Dâmboviţa”, informează conducerea Aso Cromsteel.