Site icon stiriDB

Concurs Naţional de Astrofotografie, la Târgovişte

Societatea Astronomică Română de Meteori (SARM) organizează, în luna octombrie, Astrofoto 2015, eveniment în cadrul căruia va avea loc şi Concursul Naţional de Astrofotografie, la Târgovişte.

Cele mai bune lucrări vor fi prezentate la Curtea Domnească din Târgovişte.

Astrofoto 2015 este organizat în cadrul Anului Internațional al Luminii 2015 și se va desfășura la Târgoviște și Runcu Stone, judeţul Dâmboviţa, în perioada 15-20 octombrie 2015. Acţiunile din cadrul evenimentului includ, pe lângă concursul naţional de astrofotografie, expoziţiile de fotografie ”Lumină din Univers”, ”Luminile Nordului”, ”Astrofotografie din cosmos – Telescopul Spaţial Hubble”. De asemenea vor avea loc ateliere de lucru, cursuri şi sesiuni de astrofotografie.

Concursul Naţional de Astrofotografie reuneşte cele mai bune lucrări româneşti din domeniu.

Astrofoto 2015 este un eveniment finanţat de Primăria Municipiului Târgovişte – Consiliul Local Municipal şi se desfăşoară în parteneriat cu Complexul Naţional Muzeal Curtea Domnească.

Evenimentul este înscris în programul internaţional al Anului Internaţional al Luminii 2015 care se desfăşoară în România sub deviza SARM ”Lumina, mai puţină de la noi, mai multă de la stele”.

Societatea Astronomică Română de Meteori este o organizaţie neguvernamentală cu sediul central la Târgovişte.