Site icon stiriDB

Concert de muzică clasică, de 9 mai, la Târgovişte

Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează, pe 9 mai, un concert de muzică clasică, intitulat ”Primăvara Clasică Europeană”, care va avea loc la Teatrul Tony Bulandra din municipiu.

Spectacolul este la a patra ediţie.

”Un eveniment deosebit, un eveniment care face cinste municipiului Târgovişte, un eveniment care va debuta mâine începând cu ora 19.00 la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte”, a precizat primarul Cristian Stan.

Printre cei care vor urca pe scenă este şi cunoscutul tenor Florin Georgescu, care serbează 40 de ani de carieră artistică.

”E o sărbătoare a Târgoviştei şi a Europei. Sunt onorat că fac parte din această distribuţie şi vreau să vă spun că sunt mai onorat pentru că aici, la Târgovişte, a fost adus unul dintre cei mai buni dirijori pe care îi avem la ora actuală, Daniel Jinga, cel mai modern dirijor şi cel mai performant, spun acest lucru pentru că abordează aproape toate genurile muzicale. Îmi face mare plăcere să fiu alături de el şi de colegii Vlad Miriţă şi Liviu Indricău”, a spus, la conferinţa de presă, tenorul Florin Georgescu.

Acesta şi-a amintit cum acum 40 de ani pleca definitiv de la combinatul Oţelinox Târgovişte pe scenă, pentru a deveni artist.

”Vreau să vă spun că acum 40 de ani, chiar în luna mai, am fost teleportat, cu ghilimelele de rigoare, de la combinatul Oţelinox Târgovişte pe scena festivalului de atunci ‘Cântarea României’ şi atunci mi-am întrerupt activitatea, pentru totdeauna, la Oţelinox şi am rămas definitiv în lumea artei. Se împlinesc 40 de ani, vreau să le mulţumesc tuturor profesorilor mei, îndrumătorilor mei, oamenilor de bine din Târgovişte care m-au ajutat şi m-au hrănit spiritual ca să îmi duc mai departe pe scenele lumii şi ale ţării harul cu care am fost înnobilat de Dumnezeu”, a afirmat Florin Georgescu.

Spectacolul va fi prezentat de Vlad Miriţă, iar orchestra Muntenia îl va avea ca dirijor pe Daniel Jinga.

”Vreau să îi mulţumesc maestrului Florin Georgescu pentru cuvintele frumoase pe care mi le-a adresat. Vreau să spun despre dânsul un adevăr, că este cel mai mare tenor român al tuturor timpurilor şi aşa cum Gheorghe Hagi era numit ‘Maradona din Carpaţi’, Florin Georgescu a fost denumit pe plan internaţional ‘Pavarotti din Carpaţi’. Ştiu că denumirile astea sună aşa de showbiz, dar e bine ca publicul larg să cunoască aceste detalii, pentru că eu cred că dâmboviţenii trebuie să se mândrească cu valorile lor şi să le promoveze şi să le respecte în permanenţă”, a spus Daniel Jinga.

La ”Primăvara Clasică Europeană” vor urca pe scenă tenorii Florin Georgescu, Vlad Miriţă, Liviu Indricău, sopranele Ana Cebotari, Tatiana Caisîn, Daniela Cârstea, Cristi Moroianu – la nai şi Ştefan Doniga – la pian.