Site icon stiriDB

Concert de muzică clasică, de 9 mai, la Curtea Domnească Târgovişte

Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează, pe 9 mai, un concert de muzică clasică, spectacolul va fi în aer liber şi se va ţine la Curtea Domnească Târgovişte în zona ruinelor cetăţii şi a Turnului Chindiei.

Anunţul a fost făcut, marţi, într-o conferinţă susţinută de primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Spectacolul se intitulează ”Primăvara clasică europeană” şi va fi susţinut de Filarmonica Muntenia.

”Vrem să pune în evidenţă potenţialul turistic al oraşului. Este un eveniment care nu a mai fost în România. Promovăm astfel Curtea Domnească, Turnul Chindiei”, a precizat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Edilul a adăugat că turismul reprezintă motorul de dezvoltare al municipiului Târgovişte.

”Este cunoscut de toată lumea faptul că municipiul Târgovişte are un potenţial turistic ridicat. De asemenea şi judeţul Dâmboviţa. Iar evenimentele culturale reprezintă, din punctul nostru de vedere, una din cele mai eficiente forme de exploatare a acestei resurse pe care o avem:turismul. După cum se vede sau după cum anticipam de ani buni, turismul va fi vârful de lance în ceea ce priveşte dezvoltarea municipiului Târgovişte în contextul economic actual, care, deja trenează de câţiva ani buni”, a afirmat Gabriel Boriga.

Primarul Târgoviştei spune că se aşteaptă la un public numeros care să vină la concertul de la Curtea Domnească.

”O să fie un eveniment cu totul şi cu totul special deoarece va avea loc având în fundal Turnul Chindiei şi ruinele Curţii Domneşti. Ne aşteptăm la afluenţă de public, ne aşteptăm să vină mulţi tineri, ne aşteptăm să vină oameni care aveau nevoie de aşa ceva într-un context diferit. Încercăm să creăm, dacă vreţi, doar un proiect pilot acum, pe care să-l reluăm în fiecare an”, a declarat primarul Târgoviştei, Gabriel Boriga.

Bugetul evenimentului este de 102.500 de lei, Consiliul Local Târgovişte asigură 80.000 de lei, restul Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Preţul biletului este de 14 lei. În zona din faţa ruinelor Curţii Domneşti din Târgovişte vor fi amplasate 500 de scaune pentru spectatori.

”Sper ca acest moment cultural să fie unul de excepţie şi care va bucura pe târgovişteni, pe iubitorii de muzică clasică”, susţine preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.