Site icon stiriDB

Concert de muzică clasică, de 9 mai, la Curtea Domnească Târgovişte

Primăria Târgovişte şi Consiliul Judeţean Dâmboviţa organizează, pe 9 mai, ora 18.00, un concert de muzică clasică, spectacolul va fi în aer liber şi se va ţine la Curtea Domnească Târgovişte în zona ruinelor cetăţii şi a Turnului Chindiei.

Spectacolul se intitulează ”Primăvara clasică europeană” şi este la a doua ediţie. (cum a fost prima ediţie puteţi vedea aici)

”Anul trecut a fost foarte frumos, mie mi-a plăcut foarte, foarte mult şi cred că acest eveniment va deveni o tradiţie la nivelul municipiului Târgovişte. Nu numai că vrem să oferim târgoviştenilor câteva ore de relaxare şi câteva ore foarte frumoase în incinta Complexului Muzeal Curtea Domnească, dar de asemenea vrem să promovăm şi potenţialul turistic, cultural deosebit pe care municipiul Târgovişte îl are”, a spus primarul interimar al Târgoviştei, Cristian Stan.

Prezentator al evenimentului este tenorul târgoviştean Vlad Miriţă.

”Sunt într-o postură oarecum inedită în acest spectacol, de prezentator, dar spre finalul concertului o să mă alătur colegilor mei pentru câteva cântece (…). Sunt mare fan şi admirator al acestei idei de a scoate puţin muzica clasică dintre pereţii Operei, să spunem, sau din costumul foarte sobru al muzicii clasice şi aveni un pic între oamenii care nu sunt neapărat melomani sau pasionaţi de operă şi a-i atrage”, a spus Vlad Miriţă.

În cadrul evenimentului vor susţine recitaluri Anişoara Cebotari – soprană, Maria Jinga – mezzosoprană, Cristian Mogoşan – tenor, Iordache Basalic – bariton, acompaniaţi de Orchestra Simfonică Muntenia.

”Despre repertoriu vă spun că am ales, în cea mai mare parte, cântece ori foarte cunoscute ori foarte antrenante. Am ales foarte multe canţonete italiene, care sunt foarte gustate de public”, a mai spus tenorul Vlad Miriţă.

Autorităţile locale se aşteaptă la un public numeros care să vină la concertul de la Curtea Domnească.

Bugetul evenimentului este de aproximativ 100.000 de lei, Consiliul Local Târgovişte asigură 88.000 de lei, restul Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Preţul biletului este de 15 lei. În zona din faţa ruinelor Curţii Domneşti din Târgovişte vor fi amplasate câteva sute de scaune pentru spectatori.