Site icon stiriDB

Comuna Ciocăneşti, salvată de la insolvenţă de Guvern

Comuna dâmboviţeană Ciocăneşti a primit peste 9,8 milioane de lei de la guvern, pentru a scăpa de executarea silită demarată în baza unei sentinţe a Tribunalului Dâmboviţa.

Guvernul României a aprobat, în ședința de miercuri, o hotărâre pentru deblocarea financiară a 11 localități aflate în insolvență, în executare silită sau în imposibilitate de plată. În acest scop, va fi alocată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului suma de 25,5 milioane de lei.

Hotărârea are la bază solicitări ale autorităților administrației publice privind situațiile de blocaj financiar în care se regăsesc unele unități administrativ-teritoriale. Solicitările vizează 11 localități. Cei mai mulţi bani au fost alocaţi către Ciocăneşti.

”Actul normativ prevede că decontarea sumelor se va realiza în baza documentelor justificative transmise de unitățile administrativ-teritoriale. Ordonatorii principali de credite ai bugetului local din fiecare localitate în cauză vor răspunde de modul de utilizare, în conformitate cu dispoziţiile legale, a sumelor repartizate. Hotărârea mai prevede că, transferul sumelor necesare către administrația locală se face din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), care va fi suplimentat corespunzător, în acest scop”, se arată într-un comunicat al Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

În document se mai arată că suma de 9,8 milioane de lei a fost alocată comunei Ciocăneşti, jud. Dâmboviţa (ca urmare a procedurii de executare demarate în baza Sentinţei civile nr. 2544 emisă de Tribunalul Dâmboviţa în anul 2012).

În ianuarie 2012, primarul din Ciocăneşti, Marin Păun, a fost dat afară din PSD.

”S-a decis dizolvarea şi convocarea unor conferinţe extraordinare la organizaţia locală a PSD Ciocăneşti, urmând să se dispună inclusiv sancţiunea excluderii din partid a primarului din Ciocăneşti şi a viceprimarului. Motivul este lipsa de implicare a primarului şi a unora dintre membri organizaţiei PSD Ciocăneşti în activitatea de partid”, anunţa, în ianuarie 2012, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmboviţa, Cristian Stan.

Pe 8 septembrie 2014, preşedintele PSD Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, anunţa primirea în partid a 18 primari PDL, printre care şi Marin Păun de la PDL.