Site icon stiriDB

Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa: Preţul apei rămâne cel de anul trecut

Conducerea Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa a anunţat, vineri, într-o conferinţă de presă, că preţul apei rămâne cel de anul trecut.

Asta, deşi TVA-ul la apă a scăzut de la 1 ianuarie 2016 de la 24% la 9%. Populaţia nu va resimţi scăderea. Încă de anul trecut reprezentanţii guvernului anunţau că reducerea TVA va fi doar o operaţiune financiar-contabilă care va permite creşterea tarifelor fără a fi scumpite serviciile oferite populaţiei de către regiile locale dintr-o serie de oraşe şi municipii.

”S-a speculat că hoţii, nenorociţii care gestionează activitatea companiei de apă măresc preţurile cu 14%, aspect nereal şi am rugămintea la dumneavoastră să prezentăm corect opiniei publice faptul că are loc o ajustare a tarifului, în sensul că acea diferenţă rezultată din calculul pe noua valoare a TVA-ului să fie utilizată de compania de apă şi dusă în acel fond de dezvoltare, absolut necesar pentru plata contribuţiei de 8% pe care compania de apă trebuie s-o dea la proiecte europene şi pentru investiţiile din fonduri proprii ale companiei”, a declarat directorul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa, Alexandru Oprea.

Acesta a spus că preţul la apa potabilă se va menţine la 4,33 de lei pe metrul cub, iar la canalizare de 4,45 de lei.

Reprezentantul stiriDB l-a întrebat pe directorul companiei de apă dacă este corectă formularea: compania de apă a mărit preţul apei în cuantumul scăderii TVA-ului stabilit de guvern de la 1 ianuarie, consumatorii urmând să plătească acelaşi preţ ca anul trecut.

”Nu a crescut preţul, a ajustat tariful”, a fost răspunsul lui Alexandru Oprea.