Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgovişte, 90 de ani de la înființare

Colegiul Economic ”Ion Ghica” Târgovişte, 90 de ani de la înființare

Colegiul Economic ”Ion Ghica” din Târgovişte a aniversat, miercuri, 90 de ani de la înfiinţare, în prezenţa conducerii unităţii de învăţământ, cadrelor didactice, elevilor şi oficialităţilor.

Colegiul Economic a fost înființat  în anul 1923, ca școală elementară de comerţ pentru băieţi.

liceul-economic-02

În prezent, în cadrul instituției funcționează 44 de clase, colegiul oferind calificare în domeniile: economic, comerț, turism și alimentație publică. În ultimii 10 ani, prestigioasa instituție de învățământ a primit de patru ori titlul de Școală Europeană.

liceul-economic-03

”Este onorant să participăm astăzi la o aniversare absolut specială pentru Liceul Ion Ghica și, în același timp, specială pentru municipiul Târgoviște. O școală care împlinește 90 ani, o școală care și-a ținut ștacheta foarte sus, pe măsura numelui pe care-l poartă (…).Vreau să vă spun că mă țin de cuvânt cu tot ceea ce am promis; doamna director a spus că am inițiat. Eu vă asigur că, anul viitor, vom avea și bustul lui Ion Ghica în curtea școlii, vom avea mai curând și mașina necesară activităților de practică și (…) se va scrie proiectul de reabilitare a acestui colegiu, vom face lucrul acesta în următoarele 2 – 3 luni de zile, astfel încât să putem asigura finanțarea pentru exercițiul financiar 2014 – 2020 din fonduri europene”, a spus, la eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

liceul-economic-01

error: Conţinut protejat !!