Cofetărie din Târgovişte închisă temporar, după ce 15 angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19

Cofetărie din Târgovişte închisă temporar, după ce 15 angajaţi au fost depistaţi cu COVID-19

O cofetărie din Târgovişte a fost închisă pentru două săptămâni, după ce 15 angajaţi au fost depistaţi cu noul coronavirus, iar până acum au fost identificaţi 68 de contacţi direcţi, se arată într-un comunicat de presă, remis, miercuri, de DSP Dâmboviţa.

Iniţial au fost două cazuri, iar la iniţiativa conducerii cofetăriei au fost testaţi salariaţii şi au mai fost găsiţi 13 cu COVID-19, toţi asimptomatici.

„La  iniţiativa conducerii respectivului laborator de cofetărie, în data de 29 iunie 2020 a fost demarată acţiunea de testare profilactică a 47 de salariaţi, din care 13 sunt cazuri pozitive, asimptomatice. Acţiunea de testare profilactică a fost determinată de cele 2 cazuri index, simptomatice, apărute în cadrul societăţii în zilele de 24 şi 25 iunie 2020. Ancheta epidemiologică demarată de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a identificat până la acest moment, un număr de 68 de contacţi direcţi”, precizează DSP Dâmboviţa.

Conform sursei citate, au fost luate următoarele măsuri: internarea persoanelor pozitive la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte; izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie pentru o perioadă de 14 zile; monitorizarea stării de sănătate a persoanelor plasate în izolare la domiciliu, prin intermediul medicilor de familie; întreruperea activităţii laboratorului de producţie şi a unităţilor de desfacere, pentru o perioadă de 14 zile; efectuarea dezinfecţiei terminale la nivelul tuturor spaţiilor comune, a liniilor de producţie şi a mijloacelor de transport.

DSP Dâmboviţa mai anunţă că s-a cerut asigurarea de echipamente de protecţie în cantitate suficientă pentru întregul personal; asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide, implementarea regulilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţii, cu respectarea distanţelor minime de protecţie la locul de muncă, purtarea obligatorie a măştilor de protectie, transportului salariaţilor. De asemenea salariaţii cofetăriei au fost informaţi cu privire la măsurile de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.

„Pentru neconformităţile identificate ca urmare a controlului igienico-sanitar efectuat la acest laborator de cofetărie, D.S.P. Dâmboviţa a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10.000 de lei şi a impus societăţii comerciale ca în regim de urgenţă, să aplice toate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, prevăzute de Ordinul Ministrului Sănătăţii numărul 831/2020”, se mai arată în comunicatul DSP Dâmboviţa.

error: Conţinut protejat !!