Site icon stiriDB

CNAIR: Contractul DN 71 Bâldana-Târgovişte a fost reziliat

CNAIR (Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) a notificat Antreprenorul în vederea rezilierii contractului pentru modernizarea DN71, Bâldana – Târgoviște, se arată într-un comunicat al CNAIR, remis joi.

Anunţul vine la nici 24 de ore după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, anunţa că a trimis corpul de control la CNAIR pentru a verifica atribuirea contractului pentru DN 71 Bâldana-Târgovişte-Sinaia.

„Joi, 14.01.2021, CNAIR a notificat Antreprenorul Asocierea SC Aqua Parc SRL – SC Mavgo Holding SRL – Hydrostroy AD – VDH AD (Vodstroi 98 AD) – SC BDU Maxi Construct SRL., în vederea rezilierii contractului “Modernizare DN71 Bâldana – Târgoviște – Sinaia, km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație și km. 51+041 – km. 109+905 drum la 2 benzi : Lot 1 (Sector 1) : Bâldana – Târgoviște km. 0+000 – km. 44+130 lărgire la 4 benzi de circulație. Decizia rezilierii acestui contract este consecința faptului că Antreprenorul nu a respectat termenul legal de 5 zile lucrătoare de la data semnării contractului de constituire a Garanției de Bună Execuție aferentă Acordului Contractual. Astfel, CNAIR a decis executarea sumei de 6.300.000 lei aferentă Scrisorii de Garanție de participare și rezilierea contractului”, susţine CNAIR în comunicatul de presă.

CNAIR precizează că rezilierea efectivă intră în vigoare în 15 zile de la notificarea antreprenorului.

Decizia de joi vine ca o palmă la adresa liderului PNL Dâmboviţa, Virgil Guran, care anunţa în luna noiembrie a anului trecut că PNL a rezolvat în sfârşit problema DN 71.

„După 30 de ani de amânări succesive, a fost nevoie de un guvern PNL care să se implice hotărâtor în rezolvarea aceste probleme, iar rezultatele se văd: la doar un an de la preluarea guvernării, au fost depăşite toate obstacolele şi, prin semnarea contractului de proiectare şi execuţie, proiectul a intrat în linie dreaptă!”, spunea Guran în noiembrie 2020.